Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

The Cranberries-sångerskan Dolores O'Riordan är död

Nöje | 15/01/2018 19:11

Den irländska sångerskan Dolores O'Riordan hittades död på ett hotellrum i London under måndagen. Hon blev bara 46 år gammal.

Den irländska sångerskan Dolores O'Riordan från rockbandet The Cranberries har hittats död. Enligt uppgifter till Sky News så dog hon på ett hotellrum i London. 

Enligt Dolores publicist så var Dolores död plötslig och hennes familj är förkrossad, skriver Daily Mail. Dolores befann sig i London för att under en kort period spela in musik.

The Cranberries bildades 1989. De är mest kända för hits som "Zombie", "Linger" och "Dreams". 

Dolores blev världskänd mycket tack vare sin väldigt speciella röst, och Dolores gjorde Cranberries till en megasuccé – bandet har sålt över 40 miljoner skivor världen över, och har hundratals miljoner spelningar på Spotify.

Dolores O'Riordan uppträder i Italien år 2012.
Dolores O'Riordan uppträder i Italien år 2012. Bildkälla: Luca Bruno/AP/TT Bild

The Cranberries släppte sitt senaste album i början av 2017 och planerade en turné i USA och Europa. 

Men turnén ställdes in i juli på grund av hälsoskäl som rörde Dolores. I ett offentligt meddelande då så förklarade bandet att Dolores hade svåra problem med sin rygg och att hennes läkare hade kommit med rådet att ställa in alla kommande spelningar.

Förra året berättade Dolores att hon hade diagnosticeras med bipolär sjukdom år 2015. Då hade hon lidit av depression större delen av sin karriär. 

– Det finns två ändor i spektrumet. Antingen kan du bli extremt deprimerad, mörk och tappa intresset av det som du älskar att göra. Eller så kan du bli väldigt manisk. Jag led av hypomani från och till under en lång period, men du kan vanligtvis bara stanna vid det i ungefär tre månader innan du når "rock bottom" och blir deprimerad, berättade Dolores för Metro.

– När du blir manisk så sover du inte och blir väldigt paranoid. Så jag hanterar det med medicin, sa Dolores då. 

Lämnar efter sig tre barn

Den 18 juli 1994 gifte sig Dolores med Don Burton som var turnéledare åt bandet Duran Duran. Dolores och Don fick tre barn tillsammans – sonen Taylor Baxter (född 1997) och döttrarna Molly Leigh (född 2001) och Dakota Rain (född 2005).  

Dolores och Don skilde sig år 2014, efter 20 år tillsammans. 

Dolores, som föddes den 6 september 1971 i Limerick, Irland, blev bara 46 år gammal. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.