Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jureskog efter första tävlingen i Kockakademin: "Amatörmässigt"

- 01/02/2018, 11:02 -

Stjärnkocken Johan Jureskog ryter ifrån när deltagarna i Kockakademin inte klarar av det enkla i köket. Se i spelaren vad det är deltagarna gör som får Jureskog att blir uppgiven.

I programmet Kockakademin får vi följa 10 deltagare som alla är ute efter att vinna den ärofyllda platsen som kock på Johan Jureskogs berömda resturang AG i Stockholm. Men uppdraget verkar bli svårare än vad Johan hade tänkt sig.

I premiäravsnittet, som visas ikväll 21:00 på TV3 och Viafree, förstår vi att Kockakademin inte är som vilket matlagningsprogram som helst. För om du hade förväntat dig deltagare som redan kan laga mat så tänk om. Gör dig istället förberedd på deltagare som har noll koll på hur man gör en bearnaisesås eller steker kött. 

Det är deltagarnas oförmåga att steka kött som får programledaren och stjärnkocken Jureskog att bli både förbannad och uppgiven. Jureskog visar tydligt sitt missnöje över deltagarna för oss tittare under den första lagtävlingen. 

– Båda lagen visar att de inte ens kan steka en köttbit. Det visar de väldigt tydligt, amatörmässigt, säger Jureskog i kvällens avsnitt av Kockakademin. 

Efter det första avsnittet förstår vi att säsongen kommer att innehålla en perfekt blandning av reality och matlagning. Så gör dig redo för felsteg i köket som kommer leda till intriger både mellan deltagarna och juryn vilket kommer få dig att både skämmas och skratta. 

I klippet ovan kan du se när deltagarna gör Jureskog förbannad. 

Kockakademin visas torsdagar 21:00 på TV3 och Viafree.  

Är du bra på att laga mat?