Kamferdrops bär alltid mask på scen. Här är varför.
Kamferdrops - Foto: TT

Norska Kamferdrops bär mask på scen i Melodifestivalen 2018

Ny för Melodifestivalen i år är norska "Kamferdrops", Heidi Musum. På scen väljer hon att täcka sig med en mask. Anledningen ska vara att hon vill "välja själv vem hon visar sig för".


Norska Heidi Musum, går under artist namnet Kamferdrops, tävlar i år för allra första gången i Melodifestivalen. 

På scen väljer hon att sjunga sitt bidrag "Solen lever kvar hos dig" tillsammans med "Tobbe trollkarl". Hon väljer också att dölja sitt ansikte med en mask.

Men hon är inte den första eller sista att använda sig av en mask i musiktävlingen. Kommer ni ihåg rockbandet "Lordi" som vann Eurovision år 2006?

Ingen i rockbandet tog av sig masken under sina framförande. Inte många vet hur medlemmarna ser ut i verkligheten. Bildkälla: TT

Men varför väljer den nya deltagaren i Melodifestivalen 2018 att täcka sig på scenen?

I en intervju med Expressen berättar 24-åringen att hon vill välja vem och när någon ska se hennes ansikte. Under sina framträdanden väljer hon, precis som Lordi, att aldrig ta av sig sin mask.

– Många kanske tänker att masken inte är inkluderande, men för mig känns den inkluderande. Eftersom man inte vet hur jag ser ut kan jag vara alla och alla kan vara mig. Hur man ser ut är inte så viktigt. Så vår ideologi är att alla ska kunna leva sig in i Kamferdrops. Vi vill visa att det inte finns begränsningar utan att man kan ta ut svängarna.

Kamferdrops på scen. Bildkälla: TT

Och när hon väljer att ta av sig den gör hon det när hon själv vill.

– Jag tycker att det är väldigt skönt att ha den friheten som jag får av masken. Jag väljer själv vem jag har lust att visa mig för. Det har varit viktigt för mig från starten att inte visa ansiktet. Det känns rätt och det gör att jag kan fokusera på andra saker, säger hon till Expressen. 

Hon berättar också att det är roligt att kunna vara kreativ med hennes scenkläder. Ett plus är att artisten inte behöver ha så mycket smink på sig. "Jag kan bara ta av masken och chilla".

Glöm inte att följa Nyheter24:s schlagerspaning med Simon Lundberg och Gabriella Bark. I senaste avsnittet gästade Benjamin Ingrosso:

Läs också om vad Benjamin Ingrosso MÅSTE ha i sin louge

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Melodifestivalen?
Tack för din röst!