Lördag 4 Dec
Stockholm

Tove Lo om hur ätstörningarna började: "Han ville fota mig"

Tove Lo och Skavlan
Tove Lo. Foto: TT

Hon är en prisbelönad världsartist med en meritlista som är lång senast med två priser från Grammisgalan. I kvällens avsnitt av Skavlan berättar Tove Lo om att vägen inte har varit lika enkel som nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tove Lo föddes 29 oktober 1987 och växte upp i Djursholm. Redan i tidig ålder skrev hon lyrik och noveller, för att sedan blanda in mer element av musik. 

Tove Lo startade sin karriär som sing/songwriter och det tog många år innan hon entrade scenen som artist själv. 

Men det är inte bara som egen artist hon är framgångsrik, utan hon skriver även låtar för andra stora artister som Icona Pop, Zara Larsson, Girls Aloud, The Saturdays och Ellie Goulding.

Hon har gjort sig känd för sin provokativa frispråkighet och upprörde många känsliga tittare när hon uppträdde i TV4:s Idol i november 2016 och smekte sig mellan benen.

Igår var det den årliga Grammisgalan på Grand Hotel där hela musikeliten samlades. Zara Larsson och Tove Lo var de som kammade hem storpriserna. Hon fick ta emot priser så som Årets pop för albumet ”Blue lips [Lady wood phase II]” och Årets textförfattare. 

Men känslorna och vägen har inte alltid varit lika rak för henne som nu. I kvällens avsnitt av Skavlan berättar hon om sina ätstörningar som började redan vid tonåren.

– Jag har gått upp till 57 kilo – katastrof, läser Tove Lo upp från sin gamla dagbok.

Hon berättar att allt började när hon var i New York med sin vän när hon var 16 år. 

– En modellscout kom fram till mig och ville fota bilder och skicka till modellagenturen MIKAS. Men han sa också att jag behövde gå ner fem kilo, minst.

Tove Lo får frågan om hur hon känner nu när hon läser sin gamla dagbok.

– Jag blir så arg, det var ju då allt började.

Se intervjun i klippet ovan.

Skavlan sänds fredagar klockan 16.00 på SVT Play och 21.00 i SVT1.

Brukar du kolla på Skavlan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela