Chris O'Neill talar ut i magasinet King om livet med prinsessan Madeleine.
1 av 4
Chris O'Neill talar ut i magasinet King om livet med prinsessan Madeleine. - Foto: TT
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på sitt bröllop.
2 av 4
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på sitt bröllop. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Chris O'Neill
3 av 4
Chris O'Neill - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prinsessan Madeleine och prins Nicolas.
4 av 4
Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prinsessan Madeleine och prins Nicolas. - Foto: Stella Pictures.

Chris O'Neill berättar nu om äktenskapet med prinsessan Madeleine

Chris O'Neill talar nu ut om hur det är att vara gift med prinsessan Madeleine. I en exklusiv intervju med magasinet King så berättar han om kärleken till kvinnan i sitt liv och vilka nackdelar det finns med att vara gift med en prinsessa.


Det är i en exklusiv intervju med magasinet King som Chris O'Neill, 43, berättar om livet med sin fru Prinsessan Madeleine, 35. 

I intervjun, som är gjord av journalisten Niklas Natt och Dag så öppnar Chris upp om sig svårigheterna med att vara gift med en prinsessa och hur han kan bli upprörd när Madeleine porträtteras orättvist i media.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på sitt bröllop. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Chris berättar även om hur familjen balanserar livet mellan London och Stockholm, och hur det påverkar hans yrkesliv att vara gift med en kunglighet. Men han berättar också om kärleken till kvinnan i hans liv.

– Jag har ju träffat kvinnan i mitt liv, kvinnan jag älskar. Men det är klart att det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa. Givetvis har det komplicerat mitt liv, av uppenbara skäl, säger Chris till King.

När Chris och Madeleine gifte sig så hade han en pratstund med Madeleines föräldrar – kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Chris valde då att inte få titeln prins. Chris, som är en framgångsrik finansman, vill satsa på sin karriär och sitt arbete.

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det, förklarar Chris för King.

Chris O'Neill berättar att Madeleine är kvinnan i hans liv. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Prinsessan Madeleine framställs ofta i media som "den lata" i Kungahuset. Nyheter24 uppmärksammade nyligen en sammanställning som bloggen Theroyalsandi har gjort. 

Där avslöjas vilka som jobbar allra mest – och minst – i Kungahuset. Kung Carl Gustaf knegade på allra hårdast – hela 156 dagar betade vår kung av. Inte heller Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia låg på latsidan.

Madeleine väckte uppmärksamhet genom att vara den som jobbade allra minst – under år 2017 blev det endast 18 arbetsdagar för Madde. År 2017 var det 251 arbetsdagar för oss vanlisar, men Madeleine behövde alltså bara jobba 18 av dom dagarna.

Men bilden av Madeleine som någon slags latmask är långt ifrån den Madeleine som Chris är gift med. 

I intervjun med King berättar han om hur han reagerar när han får läsa sådant om sin fru.

– Det händer att jag läser i media och reagerar på insinuationer om att hon inte riktigt gör det hon ska som prinsessa, och blir upprörd å hennes vägnar, säger Chris och fortsätter:  

– Hon väljer ibland med flit att inte stoltsera med sin prinsesstitel i det hon gör, vilket får till följd att mycket av hennes arbete kan ske bakom kulisserna, vilket i sin tur innebär att pressen sällan uppmärksammar det. Och varför skulle de? Hon har ju ansträngt sig just för att slippa den uppvaktningen, säger Chris i intervjun med King, som tidningen Expressen har tagit del av.

Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prinsessan Madeleine och prins Nicolas. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur prinsessan Madeleine och Chris O'Neills kärlekssaga började kan du se i klippet ovan!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!