Lördag 4 Dec
Stockholm

Michael Fassbender spelar en av huvudrollerna i Kung Fury

Michael Fassbender kommer medverka i långfilmsversionen av Kung Fury.
I långfilmsversionen av Kung Fury kommer Michael Fassbender och David Hasselhoff spela två av huvudrollerna. Foto: TT/Kung Fury

Nu tar Hollywood sig an svenska filmskaparen David Sandbergs kortfilm från 2015, "Kung Fury". Inför långfilmsversionen har det nu bekräftats att Michael Fassbender och David Hasselhoff kommer att spela två av filmens huvudroller.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag kom nyheten om att Michael Fassbender, 40, kommer att spela en av huvudrollerna i långfilmsversionen av svenska filmskaparen David Sandbergs "Kung Fury", skriver SVT

Fassbender har under de senaste åren blivit ett känt ansikte på filmduken med roller i filmer som "X-Men", "12 Years a Slave" och "Inglorious Bastards". Skådespelaran gifte sig förra året också med svenska skådespelerskan Alicia Vikander, som han varit tillsammans med i tre år. 

Kortfilmen som laddades upp på Youtube av David Sandberg år 2015, blev en viral succé och har idag över 51 miljoner visningar. 

Utöver Fassbender kommer Baywatch-legendaren David Hasselhoff också skådespela i filmen. 

Michael Fassbender i blåsväder efter #metoo

Bildkälla: TT

Efter #metoo-kampanjens framfart under hösten 2017 började kvinnor vittna om våld och sexuella övergrepp från män i filmbranschen. Bland de anklagade fanns Michael Fassbender.  

2010 krävde Fassbenders ex-flickvän Sunawin Andrews ut ett besöksförbud mot skådespelaren. I delar av polisanmälan som publicerades av TMZ visade det sig att besöksförbudet kom som ett resultat av att Fassbender flera gånger varit våldsam mot Sunawin Andrews. 

En av händelserna som nämns ska ha skett under en filmfestival år 2009 efter att Michael, efter en hård natts festande, ska ha vaknat upp i en pöl av sitt eget urin. I rapporten förklarar Sunawin att han blivit så våldsam att han kastat henne över en stol och brutit hennes näsa. 

En annan händelse i anmälan vittnar om ett bråk mellan henne och Michael då han, när han suttit i parets bil, ska ha hållit fast Sunawin som stod utanför bilen och sedan släpat med henne medan han körde. 

Som resultat av våldet drogs Sunawins vänstra ankel och knäskål ur led och en vätskefyllda blåsa på hennes äggstocks utsida ska också ha spruckit.

Trots att anmälan innehöll kvitton för skadornas sjukhuskostnader, drog hon efter ett tag tillbaka anklagelserna och blev återigen tillsammans med Fassbender. Strax efter gjorde paret slut, skriver The Daily Beast

Gifte sig förra året med Alicia Wikander

Alicia Vikander och Michael Fassbender.Bildkälla: TT

2014 började det ryktas om en kärleksaffär mellan Michael och svenska skådespelerskan Alicia Wikander, som träffades under inspelningen av filmen "Fyren mellan haven". Förra året bekräftade paret att de gift sig under en privat ceremoni i Ibiza, bland familj och vänner. Paret bor nu tillsammans i Lissabon, Spanien.

Läs även: 5 saker du inte visste om Alicia Vikander

TV: Alicia Vikander spelar Laura Croft i nya Tomb Raider filmen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du se filmen?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela