Olivia Eliasson uppträder med låten "Never learn" som är skriven av Anton Ewald, Astrid Smeplass och Jonas Wallin.
Olivia Eliasson uppträder med låten "Never learn" som är skriven av Anton Ewald, Astrid Smeplass och Jonas Wallin.

Olivia Eliasson var Anton Ewalds största fan

Olivia Eliasson är en av kvällens tävlande i Melodifestivalen. Hennes låt är skriven av ingen mindre än Anton Ewald, och det finns faktiskt en väldigt rolig story bakom hur de träffades.


Olivia Eliasson uppträder under lördagskvällen i den sista deltävlingen av Melodifestivalen. Låten "Never learn" är skriven av Anton Ewald, Astrid Smeplass och Jonas Wallin

Det inte så många vet är att Olivia varit ett stort fan till Anton Ewald och gjort X antal covers på hans låtar tidigare. 

Men det var när Olivia släppte ett speciellt klipp på Youtube 2013 som allt startade på riktigt. Hon gjorde då en cover på Antons superhit "Begging".

Samarbetet med Anton Ewald ledde i sin tur till ett skivkontrakt för Olivia.

– Jag var ett 16-årigt fan som var kär i Anton när jag gjorde covern. Jag nämnde honom på Twitter när jag la upp videon, och då svarade han, säger Olivia till Modette.

Anton hyllade videon till skyarna, något som såklart var superstort för Olivia. Men efter det hände något ännu större. Antons manager hörde av sig och frågade om hon ville göra ett samarbete. Samarbetet ledde i sin tur till ett skivkontrakt. 

På lördag ser vi henne i Melodifestivalen klockan 20.00 i SVT1.

I klippet ovan ser vi Nyheter24:s Gabriella Bark och Simon Lundberg prata om Olivia och tre andra tävlande i Melodifestivalens fjärde deltävling som är lite mer okända för allmänheten. 

Hela avsnittet av Schlagerspaning där vi pratar om allt kring den fjärde deltävlingen kan du se här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

3 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.