Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olivia Eliasson var Anton Ewalds största fan

Nöje | 24/02/2018 09:05

Olivia Eliasson är en av kvällens tävlande i Melodifestivalen. Hennes låt är skriven av ingen mindre än Anton Ewald, och det finns faktiskt en väldigt rolig story bakom hur de träffades.

Olivia Eliasson uppträder under lördagskvällen i den sista deltävlingen av Melodifestivalen. Låten "Never learn" är skriven av Anton Ewald, Astrid Smeplass och Jonas Wallin

Det inte så många vet är att Olivia varit ett stort fan till Anton Ewald och gjort X antal covers på hans låtar tidigare. 

Men det var när Olivia släppte ett speciellt klipp på Youtube 2013 som allt startade på riktigt. Hon gjorde då en cover på Antons superhit "Begging".

Samarbetet med Anton Ewald ledde i sin tur till ett skivkontrakt för Olivia.

– Jag var ett 16-årigt fan som var kär i Anton när jag gjorde covern. Jag nämnde honom på Twitter när jag la upp videon, och då svarade han, säger Olivia till Modette.

Anton hyllade videon till skyarna, något som såklart var superstort för Olivia. Men efter det hände något ännu större. Antons manager hörde av sig och frågade om hon ville göra ett samarbete. Samarbetet ledde i sin tur till ett skivkontrakt. 

På lördag ser vi henne i Melodifestivalen klockan 20.00 i SVT1.

I klippet ovan ser vi Nyheter24:s Gabriella Bark och Simon Lundberg prata om Olivia och tre andra tävlande i Melodifestivalens fjärde deltävling som är lite mer okända för allmänheten. 

Hela avsnittet av Schlagerspaning där vi pratar om allt kring den fjärde deltävlingen kan du se här