Lovisa Bengtsson dansar bakom Elias Abbas
Felix Sandman sjunger om exet Lovisa Bengtsson i Melodifestivalen – och hon dyker upp bakom Elias Abbas. - Foto: TT/nyheter24

Felix Sandmans chock – exet på plats tillsammans med annan artist

Felix Sandman fick en chock när han fick reda på att exflickvännen, som hans bidrag i Melodifestivalen handlar om, ska tävla bakom Elias Abbas. Det pratar vi om i veckans Schlagerspaning plus tar pulsen på Mariette, Rolandz och Felicia Olsson.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Ny vecka, ny deltävling av Melodifestivalen! Den här veckan tävlar flera profiler, men en av de största snackisarna är givetvis Felix Sandman som kliver ut som soloartist efter framgångarna med FO&O. 

Felix var på besök för att gästa veckans avsnitt av Schlagerspaning och det kan ni givetvis se i klippet ovan. Där pratar han om sitt bidrag "Every single day" som är en finstämd ballad handlar om uppbrottet med ex-flickvännen Lovisa Bengtsson

Här kan du läsa allt om vem Lovisa Bengtsson är

Till vänster syns Lovisa bakom Elias Abbas. Bild: TT

Men att hon skulle befinna sig på plats i Örnsköldsvik under deltävlingen trodde han inte på förhand. Och inte nog med det – hon ska dessutom tävla med annat bidrag då hon dansar bakom Elias Abbas med bidraget "Mitt paradis".

Han beskriver sin chock och sina känslor för Aftonbladet:

– Det är ju speciellt. Det var inte så jag trodde att det skulle bli. Jag trodde hon skulle sitta hemma och kolla på det på tv. Men det är som det är. Vi har pratat om det, jag hälsade på henne precis. Det är inga hard feelings, säger han till tidningen. 

Felix chockades. Bild: TT

För Nyheter24 berättade Felix innan genrepen började att låten "är så känslosam som den kan bli" och att han själv brukar lyssna på den när känslorna blossar upp. Han vill inte gråta på scenen, men i den extremt känslosamma situationen kan det nästan bli oundvikligt.

I veckans Schlagerspaning spår Nyheter24:s Simon Lundberg och Gabriella Bark att Felix kan få det svårt att ta sig direkt till final.

– Svenska folket har varit så oberäkneliga, säger Simon som tippar att Rolandz tar sig direkt till final överlägset, men Gabriella har en annan tanke.

– Det verkar dock som att latinovibbar går hem hos svenska folket så jag tippar också på nykomlingen Elias till final.

Det blir emotionellt på scenen när Felix sjunger om uppbrottet. Bild: TT

Dessutom pratas det om Mariettes extremt kända låtskrivare och mystiska scenshow, om att Robert Gustafsson inte tävlar som sig själv utan som karaktären Roland Järverup – och så gräver vi fram all information om doldisarna Elias Abbas, Emmi Christensson, Olivia Eliasson och Felicia Olsson i ett segment som kallas "Vilka är de?".

Se hela fjärde avsnittet av Schlagerspaning i spelaren ovan.

Se första avsnittet av Schlagerspaning här med Benjamin Ingrosso som gäst i studion.

Se andra avsnittet av Schlagerspaning här där vi pratar med Samir & Viktor och radar upp deras Mello-skandaler.

Se tredje avsnittet av Schlagerspaning som innehåller en intervju med Martin Almgren.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kollar du på Mello?
Tack för din röst!