TV4-profilen Martin Timell åtalas för våldtäkt.
Här är allt som har hänt kring Martin Timell sedan hans skandaler rullades upp. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Martin Timells egna ord i polisförhöret: "Jag gör inte sånt"

Idag beslöt åklagaren att TV4-profilen Martin Timell kommer att åtalas för en våldtäkt som ska ha ägt rum på en jobbfest på hans landställe år 2008. Nu framkommer det vad Timell sagt i polisförhör.


Det var den 31 oktober 2017 som polisen inledde en förundersökning mot TV4-profilen Martin Timell, 60. 

Det gällde en misstänkt våldtäkt som ska ha ägt rum hösten 2008. Timell anklagades för att ha våldtagit en ung kvinnlig assistent på en jobbfest som ägde rum på Timells landställe i Mjölkö i Stockholms skärgård.

Martin Timells landställe på Mjölkö. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Kvinnan som polisanmälde Timell har beskrivit hur hon satt i en badtunna och sträckt sig upp för att hämta en tändare. Timell ska då ha tryckt upp sin hand under kvinnans bikinitrosor och fört in sina fingrar i hennes underliv.

Idag beslutade Åklagarmyndigheten att åtal ska väckas mot Timell.

Under förundersökningen har förhör hållits med målsäganden, Martin Timell och ett flertal vittnen. Ett av de vittnena är Timells tidigare kollega Lulu Carter, som även hon har riktat anklagelser mot Timell. 

Timell har hela tiden nekat till anklagelserna, och nu skriver Expressen om vad Timell har sagt i polisförhör. Han säger bland annat att det "inte är sant" att han rört kvinnans intima delar.

– Asså, jag har ett minne av att hon reste på sig och jag är jävligt orolig när folk reser på sig i tunnan därför att det finns det här aggregatet som man eldar, det sitter ju i tunnan och är glödhett, säger Timell i polisförhöret. 

Martin Timell åtalas nu för våldtäkten. Bildkälla: Johan Engman/TT Bild

– Jag vet att när de kom till karet så reste jag på mig och sträckte fram händerna till henne och Lulu för att det har tidigare inträffat brännolyckor med ungar, säger Timell vidare.

Timell får även frågan om han tog tag i kvinnans kropp och han svarar då "Herregud, jag har ingen aning". 

Vid ett tillfälle under förhöret så avbryter Timell förhörsledaren och säger "Jag gör inte sånt".

Timell har även en annan minnesbild av vad som hände i badtunnan den där kvällen, skriver Expressen.

Experterna: Så troligt är det att Martin Timell döms för våldtäkt

Vittnet om Martin Timell under våldtäktskvällen: "Gick runt naken"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".