TV4-profilen Martin Timell åtalas för våldtäkt.
1 av 2
TV4-profilen Martin Timell åtalas för våldtäkt. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Anders Wiklund/TT BILD. Bilden är ett montage.
Lulu Carter vittnar mot Martin Timell.
2 av 2
Lulu Carter vittnar mot Martin Timell. - Foto: Robin Haldert/TT Bild

Vittnet om Martin Timell under våldtäktskvällen: "Gick runt naken"

Idag kom beslutet – den tidigare "Äntligen hemma"-programledaren och TV4-profilen Martin Timell åtalas för en våldtäkt som ska ha ägt rum på en jobbfest. Nu träder flera vittnen fram och i förhör har de berättat om Timells beteende under kvällen.


Den 35-åriga tvåbarnsmamman tog beslutet i höstas. Hon anmälde sin tidigare chef Martin Timell, 60, för en våldtäkt som hon ska ha blivit utsatt för på en jobbfest på hans landställe på Mjölkö i Stockholms skärgård år 2008. 

Martin Timells landställe på Mjölkö. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

När övergreppet ägde rum var kvinnan assistent under en produktion, och tillsammans med flera andra kollegor skulle de fira att de var färdiga med en inspelning.

Men den härliga sommarfesten slutade i en mardröm för kvinnan, som var där med sin pojkvän. 

Timell ska nämligen ha hållit fast kvinnan i en badtunna och fört upp sin hand i hennes underliv. 

Kvinnan chockades av övergreppet i badtunnan, och har berättat att Timell höll kvar sin hand och "tog ett hårdare tag", något som hon har berättat för tidningen Expressen.

Martin Timell åtalas nu för våldtäkten. Bildkälla: Johan Engman/TT Bild

Efter att kvinnan anmälde Timell så inledde polisen en utredning under hösten 2017, och nu under tisdagen kom slutligen beskedet att åklagarmyndigheten har beslutat att väcka åtal mot Timell. 

Den sexuella handling som han utsatte kvinnan för jämförs enligt åtalet med samlag.

För Aftonbladet berättar nu kvinnan om känslorna efter att det beslutats att åtal ska väckas.

– Det känns som en lättnad efter den här långa processen, säger kvinnan till Aftonbladet.

– Polisen har gjort ett väldigt grundligt förarbete och det de har kommit fram till är att det finns tillräckligt med underlag för att väcka ett åtal. För mig har det varit självklart hela tiden, jag vet ju vad han gjorde mot mig, säger kvinnan till Aftonbladet.

Det finns även flera vittnen till övergreppet – bland annat TV4-profilen Lulu Carter, som även hon har riktat skarpa anklagelser mot sin tidigare kollega Timell.

Lulu Carter vittnar mot Timell. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

Lulu Carter har i förhör berättat att hon såg Timell ta tag i kvinnan och Lulu såg även hur kvinnan lämnade badtunnan efter övergreppet. 

Lulu har även berättat i förhör att kvinnan dagen efter jobbfesten då berättat att Timell stoppade sina fingrar i hennes underliv.

Ett annat vittne som var på jobbfesten berättar i förhör om Timells beteende under kvällen som övergreppet ska ha ägt rum. Vittnet berättar att den unga assistenten var skärrad, och att hon berättat att Timell stoppat in handen innanför hennes bikinitrosor. 

Timell ska även ha gått runt naken under kvällen. 

En tredje person som var med på jobbfesten vittnar i förhör om att Timell under kvällen "uppvisat ett sexuellt beteende".

Det här har hänt kring Martin Timell efter #metoo: 

14 oktober 2017 Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp. 

20 oktober 2017 Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut. 

20 oktober 2017 Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt. 

23 oktober 2017 TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

TV4 bröt allt samarbete med Martin Timell. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

30 oktober 2017 Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet. 

11 november 2017  Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt. 

23 november 2017  TV4:s utredning av Martin Timell blir klar. Bland annat visade utredningen att Timell borde ha fått sparken tidigare än vad han fick. 

Tisdag 6 mars 2018 Åklagaren beslutar att väcka åtal mot Martin Timell för våldtäkten år 2008.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!