TV4 bryter med Cissi Wallin.
1 av 2
TV4 och Sveriges radio bryter med Cissi Wallin. - Foto: Instagram, Fredrik Sandberg/TT Bild
Malou von Sivers.
2 av 2
Malou von Sivers. - Foto: Carl Bredberg/SvD/TT

TV4 bryter med Cissi Wallin

UPPDATERAD. Cissi Wallin avbokades av både TV4 och Sveriges radio eftersom hon nu utreds av polis för grovt förtal. Men Sveriges radio tillbakavisar kritiken och hävdar att det var Cissi själv som avbokade intervjun.


Det var för mindre än en vecka sedan som det stod klart att en medieprofil anmäler Cissi Wallin, 32, för grovt förtal.

Upprinnelsen till anmälan var ett inlägg på Instagram där Cissi Wallin pekade ut medieprofilen, och anklagade denne för våldtäkt. 

På Instagram skrev Cissi att hon är är beredd på rättegång.

"Kanske blir jag stämplad som en brottsling. Må så vara. Jag ångrar ingenting", skrev Cissi på sin Instagram, där hon även visade den kallelse hon fått.

Cissi Wallin visade den kallelse hon fått. Bildkälla: Instagram.

Nu berättar Cissi om konsekvenserna hon har märkt av. Cissi var nämligen bokad till ett panelsamtal om föräldraskap i Malou von Sivers förmiddagsprogram "Efter tio" i TV4. 

Cissi hade även en inplanerad intervju med Sveriges Radio. Men efter att Cissi har polisanmälts och är under utredning så har alltså både TV4 och Sveriges radio valt att bryta med Cissi.

"Nyss hörde en person från TV4 och en person från SR av sig och meddelande att dom måste avboka mig på grund av att 'du är under utredning av polis'", skriver Cissi på sin Instagram.

Men enligt Peter Sundblad som är ansvarig utgivare på P4 Väst så stämmer inte Cissis påståenden. 

På Cissis Instagram har han skrivit en kommentar att det hela handlade om att de hade bytt reporter som skulle göra intervjun med Cissi, och att hon då hade avbokat intervjun.

"Jag understryker än en gång att det inte var vi som bokade av intervjun med dig. Det var du som bokade av när vi föreslog att en annan reporter skulle intervjua av dig", skriver Sundblad.

Cissi svarar då att det inte stämmer överens med den information hon har fått. 

"Kan citera direkt från den info jag fick: "Mina chefer har tagit beslutet att vi kommer att banda dig eftersom det just nu pågår en utredning om förtal". Med andra ord: den form vi kom överens om från början ändrades. Jag censurerades alltså på grund av pågående utredning", svarar då Cissi.

Cissi riktar en känga till TV4, eftersom de har "försökt tysta kvinnliga sexbrottsoffer till sin kassako Timell".

Cissi Wallin riktar kritik mot TV4 och deras hantering av Martin Timell. Bildkälla: Johan Engman/TT Bild

Hon anmärker även på Sveriges radios hantering av hennes fall. Detta då Sveriges radio enligt Cissi inte lyckades städa framför sin egen dörr i fallet med Lotta Bromé, som även hon har anklagats för sexuella trakasserier.

"Jag blir behandlad som en brottsling av en stor tv- och radiokanal som skyddat reella brottslingar i åratal. Hur känns det kära mediehus? Kan ni ens se er i spegeln om så bara ett ögonblick?", skriver Cissi.

Hon avslutar sitt inlägg med att skriva att hon är rädd för utvecklingen.

I kommentarsfältet möter nu Cissi stöd från sina följare, och många är upprörda.

"Vill skrika"

"TV4 vad håller ni på med?"

"Det är så sjukt. Pallar EJ"

"Trodde ni stod för ett mer jämställd och demokratiskt samhälle än så här. Skamligt och pinsamt!", skriver en person och taggar in både Sveriges Radio, Malou von Sivers och TV4.

Cissi Wallin skulle gästa Malou von Sivers program "Efter tio" i TV4. Bildkälla: Carl Bredberg/SvD/TT

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!