Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ida Warg om oron innan graviditeten: ”Hade inte haft mens på 6 år”

- 15/03/2018, 13:28

Träningsbloggerskan Ida Warg och entreprenören Alexander Pärleros ska bli föräldrar. Men att Ida skulle kunna bli gravid har de blivande föräldrarna inte tagit som en självklarhet.

Det var i januari som entreprenören Alexander Pärleros gick ner på knä och friade till sin flickvän, träningsbloggerskan Ida Warg. Händelsen ägde rum under parets kärleksresa i Thailand och klippet gjorde fullständigt succé på Youtube.

Paret har varit tillsammans i över sju år och kommer att gifta sig redan i mars, men anledningen till varför bröllopet kommer så snabbt gjorde Idas följare ordentligt nyfikna. 

Nog för att anledningarna kan vara många, men nu har det även kommit fram att Ida är gravid, vilket paret berättar om i sin nya podd –  "Sånt är livet" – Alex och Ida".

Hade inte mens på sex år

Både Alex och Ida blev överlyckliga när Ida plussade på stickan, och inte bara för att de längtar efter att få bli föräldrar, utan även för att en graviditet på naturlig väg inte varit någonting de tidigare kunnat ta för givet.

På grund av hård träning och en lång period av ätstörningar hade inte Ida någon mens på nästintill sex år. Och när den väl kom så var den väldigt oregelbunden. 

– Jag har ju haft ätstörningar, och tränat hårt. När min mens varit så oregelbunden har jag därför inte vetat om jag haft någon ägglossning. Så jag tänkte att när vi väl vill skaffa barn så kommer vi att behöva hjälp, berättar Ida. 

– Mensen kom tillbaka när jag började äta en vegansk kost och efter att jag tränat klart inför midnattsloppet, tillägger hon. 

Vilken lycka! Stort grattis säger vi!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.