Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker du måste veta om Linda Pira i "Stjärnornas stjärna" i TV4

Nöje | 17/03/2018 13:44

Den svenska hiphopdrottningen Linda Pira ser vi i kvällens premiär av TV4:s nya underhållningsprogram "Stjärnornas stjärna" där hon ska tolka Dolly Partons "Jolene". Visste du det här om Linda Pira?

Ikväll klockan 20.00 är det premiär för TV4:s nya storsatsning "Stjärnornas stjärna" som leds av Petra Mede. 

I programmet ska åtta svenska artister mötas i en ny tävling – alla artister ska nämligen tolka kända hits från musikstilar de kanske inte är så vana vid. 

Artisterna Tommy Nilsson, LaGaylia Frazier, Wiktoria, Roger Pontare, Linda Pira, Ace Wilder, Ola Salo och Casper Janebrink är med i
Artisterna Tommy Nilsson, LaGaylia Frazier, Wiktoria, Roger Pontare, Linda Pira, Ace Wilder, Ola Salo och Casper Janebrink är med i "Stjärnornas stjärna". Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Veckans tema är country och bland deltagarna hittar vi bland annat Ola Salo, Ace Wilder, Roger Pontare och Tommy Nilsson.

Men den vi är allra mest är nyfiken på är Linda Pira, som i kvällens program ska tolka Dolly Partons klassiska dänga "Jolene".

Hade du koll på det här om den svenska hiphopdrottningen?

Hur gammal är Linda Pira?
Linda Pira, eller Linda Marie Pira Giraldo som är hela hennes namn, föddes den 25 augusti 1985, vilket gör att hon är 32 år. Linda föddes i Hässelby. Hennes pappa Kjell är från Sverige och hennes mamma Zulima är från Colombia.

Linda Pira.
Linda Pira. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Vilka är Linda Piras mest kända låtar?
Linda Pira slog igenom på riktigt år 2012 när hon rappade på Stors låt "Rom och Kush". 

Lindas största hits är "Knäpper mina fingrar", "Shu katt", "Låt dom hata" och "Knas" som tillsammans har över 17 miljoner spelningar på Spotify. Riktigt fett!

Vem är Linda Piras pojkvän?
Linda var tidigare förlovad med Teddy Vidal. Tillsammans med Teddy har Linda två barn – tvillingsönerna Daviel och Kiyan.

– Det är det bästa som har hänt mig. Det har givit mig ett lugn, fokus, och en trygghet som jag är väldigt tacksam över, berättade Linda om att bli mamma i en intervju med Aftonbladet.

Linda Pira är nu tillsammans med rapartisten Dani M, och på Instagram får följarna en inblick i parets romantiska vardag.

Linda Pira och Dani M.
Linda Pira och Dani M. Bildkälla: Instagram.

Hur mycket pengar tjänar Linda Pira?
Linda Pira har blivit ordentlig rik på sin musik och andra uppdrag. Enligt Skatteverket tjänade Linda Pira 741 300 kronor under 2016.

Vilken skola gick Linda Pira i? 
Linda Pira gick gymnasiet på Fryshuset och i hennes skola gick även Lykke Li, Näääk och Kartellens tidigare frontfigur Sebbe Staxx. Pira gick sånglinjen, och på Facebook bjöd Staxx på en rejäl throwback – ett skolfoto från 2001. 

Det kan du se här nedan: 

Linda Pira och Sebbe Staxx när de gick på Fryshuset.
Linda Pira och Sebbe Staxx när de gick på Fryshuset.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Visste du detta om Linda?