Claes Malmberg med sin danspartner
Claes Malmberg tackade ja till Let's Dance av misstag - Foto: TT/Montage

Claes Malmberg tackade ja till Let's Dance av misstag

På fredagen drar Let's Dance igång. Och en av de tävlande är den folkkäre skådespelaren Claes Malmberg, kanske mest känd som pappa till Lotta på Bråkmakargatan. Nu berättar han att han inte tänkte tacka ja till Let's Dance – utan bara hörde fel.


Det var under det första genrepet för årets säsong av Let's Dance som vi fick oss en liten pratstund med skådespelaren Claes Malmberg som just hade fått känna på dansgolvet

Claes berättar att han absolut inte tackade ja till att medverka i Let's Dance direkt, utan att produktionen ringt honom minst sex gånger tidigare, men att han då sagt nej direkt. 

– Ena skälet har varit att jag inte riktigt vågat och att jag inte velat, säger han till Nyheter24. 

Claes Malmberg på genrepet. Bildkälla: Nyheter24

Men den här gången blev det alltså ett ja, men helt medvetet var det inte. Claes berättar att han var lite sinnesförvirrad när han tackade ja. Han säger att om han varit i sina sinnes fulla bruk som han själv uttrycker det, hade han nog sagt nej. 

– Men jag ångrar inte att jag tackade ja, det här ska bli jätteroligt, säger han. 

Vad menar du med sinnesförvirrad?

– Jag hörde inte riktigt vad hon sa först, jag trodde hon frågade om någonting annat, säger han. 

Claes berättar att tidigare när produktionen frågat har han sagt nej med en gång, men den här gången började han diskutera och då var det lättare att övertala honom. 

Claes Malmberg med sin danspartner. Bildkälla: TT

Tränat fem dagar i veckan

Han berättar att en av förutsättningarna för att han skulle medverka var att han skulle kunna träna mycket inför premiären, och det har han verkligen gjort. Sedan det blev klart att han skulle medverka har han tränat ungefär fem-sex timmar, fem gånger i veckan. 

– Jag får ju lön för det här och känner både för produktionens skull och för tittarna hemma i sofforna att jag vill gå in helhjärtat i det här, säger han. 

Hela intervjun med Claes ser du i spelaren ovan. 

En annan stjärna som medverkar i årets säsong av Let's Dance är Bondbruden Britt Ekland. Här kan du läsa om flera saker som du kanske inte visste om henne

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
Ska du titta på Let's Dance?
Tack för din röst!