Tisdag 30 Nov
Stockholm

5 saker om Tilde de Paula du kanske inte kände till

Tilde de Paula sover enbart 5 timmar per natt
Det här kanske du inte vet om Tilde de Paula. Foto: TT/TV4/montage

Du är säkert van vid att se Tilde de Paula i Nyhetsmorgon på TV4. Men vem är egentligen programledaren som vi tittar på under tiden som vi äter frukost? Här är fem saker du kanske inte kände till om henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flera gånger i veckan leder Tilde de Paula TV4:s flaggskepp Nyhetsmorgon. Men det är inte bara där som Tilde gjort sig ett namn. Hon dyker nämligen även upp som programledare i program som Let's Dance och Hela Sverige bakar.

Tilde de Paula har även prisats för sina insatser i tv-rutan och så sent som 2017 blev hon utsedd till årets kvinnliga programledare på Kristallengalan. Vinsten betydde att Tilde vann priset för andra året i rad. 

Men vem är egentligen den prisbelönta programledaren Tilde de Paula? Här är fem saker som du kanske inte kände till om henne.

1. Anatilde Jane de Paula Eby föddes som Anatilde Jane de Paula Diaz i Chile 14 november 1972 till en amerikansk mamma och brasiliansk pappa. 

2. Hon började sin karriär i TV4-Programmet Fredagspuls år 1997 med David Hellenius. Idag leder de Let's Dance tillsammans.

3. Tilde säger att hon bara sover fem timmar per natt. Vilket är extremt lite med tanke på att en vuxen person rekommenderas sova mellan 7-9 timmar per natt.

4. Sedan 2012 är hon gift med Thomas de Paula Eby som spelar i bandet Hoffmaestro. 

5. Tilde har tidigare jobbat som både pizzabagare och säljare av motorsågar. Men hennes arbetslivserfarenhet tar inte slut där, hon här även jobbat som kassörska, barnmorska och postsorterare innan hon började jobba som programledare.

Utöver att jobba som programledare så håller Tilde de Paula på med flera andra sidoprojekt, bland annat är hon författare och år 2016 släppte hon boken Tiden läker inga sår. Bokförlaget Forum skriver på sin hemsida att den handlar om "hennes dramatiska förflutna och hur hennes förmödrar har präglat hennes liv".

Tiden läker inga sår av Tilde de Paula. Bildkälla: Forum

Gillar du Tilde de Paula? Då kanske du även är intresserad av följande artiklar:

Tilde de Paula svara på Anna Books hårda ord

Tilde de Paula kör Nyhetsmorgon osminkad - "Vill inte bidra till osanningar"

Därför sitter Tilde de Paula på en bänk och viftar med en dildo

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på nyhetsmorgon?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela