Filip Hammar är uppvuxen i Köping
Visste du det här om programledaren Filip Hammar? - Foto: TT/Levi Jones /Montage

5 saker om Filip Hammar du kanske inte kände till

Journalisten och programledaren Filip Hammar har medverkat i mängder av tv-produktioner genom åren. Men vem är han egentligen? Här är fem saker du kanske inte kände till om Filip Hammar.


Filip Hammar har tillsammans med vännen och kollegan Fredrik Wikingsson både skapat och medverkat i program som High Chaparall och Breaking News. Radarparet som tidigare har gjort tv för både SVT och TV4 producerar numera främst tv-program för Kanal 5 via sitt produktionsbolag Nexiko. 

Tillsammans har Filip och Fredrik även vunnit flertalet priser, däribland en kristall på Kristallengalan 2017 för programmet Jorden runt på 6 steg. 

Men vem är egentligen journalisten och programledaren Filip Hammar? Här är fem saker om honom som du kanske inte kände till.

1. Lars Filip Hammar föddes 26 mars 1975 i Köping, Västmanland. Numera är Filip bosatt i USA, närmare bestämt Loz Feliz, Los Angeles. 

2. Under värnplikten var Filip reporter på Värnpliktsnytt. Efter lumpen fortsatte han sin journalistkarriär på Aftonbladet och Café innan han år 2000 började jobba med tv.

3. En gång glömde Filip att han hyrt ut sin lägenhet till en student och tog dit en låssmed för att bryta sig in.

4. Första programmet med Fredrik, Ursäkta röran vi bygger om, stoppades efter bara fyra program. Anledningen: flera anmälningar till Granskningsnämnden. 

5. Filips medverkan i SVT:s sportprogram Hello Sydney recenserades av Expressen med orden "ge mig ett dubbeltrapgevär och två kulor så är problemet ur världen". Inte en speciellt smickrande kommentar från Expressens tv-krönikör Anders Björkman

När Filip inte jobbar med tv så spelar han bland annat in den välkänd podcasten Filip & Fredrik med kollegan Fredrik Wikingsson. Tillsammans har de även gjort filmerna Trevligt folk och Tårtgeneralen. 

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Filip Hammar har två barn med sin före detta fru Jennie Hammar. Deras förhållande tog slut 2016 och nu dejtar Filip istället skådespelaren Agnes Lindström Blomgren

Gillar du Filip Hammar? Då kanske du även kommer gillar de här artiklarna:

Astma och allergiförbundet till attack mot "Tårtgeneralen"

Paolo Roberto la ut sexistisk bröstbild - nu ber han kändisarna att "gallopera åt helvete"

Filip Hammar till hård attack mot Micael Bindefeld

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt Filip Hammar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".