Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker om Filip Hammar du kanske inte kände till

- 23/04/2018, 14:37

Journalisten och programledaren Filip Hammar har medverkat i mängder av tv-produktioner genom åren. Men vem är han egentligen? Här är fem saker du kanske inte kände till om Filip Hammar.

Filip Hammar har tillsammans med vännen och kollegan Fredrik Wikingsson både skapat och medverkat i program som High Chaparall och Breaking News. Radarparet som tidigare har gjort tv för både SVT och TV4 producerar numera främst tv-program för Kanal 5 via sitt produktionsbolag Nexiko. 

Tillsammans har Filip och Fredrik även vunnit flertalet priser, däribland en kristall på Kristallengalan 2017 för programmet Jorden runt på 6 steg. 

Men vem är egentligen journalisten och programledaren Filip Hammar? Här är fem saker om honom som du kanske inte kände till.

1. Lars Filip Hammar föddes 26 mars 1975 i Köping, Västmanland. Numera är Filip bosatt i USA, närmare bestämt Loz Feliz, Los Angeles. 

2. Under värnplikten var Filip reporter på Värnpliktsnytt. Efter lumpen fortsatte han sin journalistkarriär på Aftonbladet och Café innan han år 2000 började jobba med tv.

3. En gång glömde Filip att han hyrt ut sin lägenhet till en student och tog dit en låssmed för att bryta sig in.

4. Första programmet med Fredrik, Ursäkta röran vi bygger om, stoppades efter bara fyra program. Anledningen: flera anmälningar till Granskningsnämnden. 

5. Filips medverkan i SVT:s sportprogram Hello Sydney recenserades av Expressen med orden "ge mig ett dubbeltrapgevär och två kulor så är problemet ur världen". Inte en speciellt smickrande kommentar från Expressens tv-krönikör Anders Björkman

När Filip inte jobbar med tv så spelar han bland annat in den välkänd podcasten Filip & Fredrik med kollegan Fredrik Wikingsson. Tillsammans har de även gjort filmerna Trevligt folk och Tårtgeneralen. 

Filip och Fredrik har en podcast tillsammans
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Filip Hammar har två barn med sin före detta fru Jennie Hammar. Deras förhållande tog slut 2016 och nu dejtar Filip istället skådespelaren Agnes Lindström Blomgren

Gillar du Filip Hammar? Då kanske du även kommer gillar de här artiklarna:

Astma och allergiförbundet till attack mot "Tårtgeneralen"

Paolo Roberto la ut sexistisk bröstbild - nu ber han kändisarna att "gallopera åt helvete"

Filip Hammar till hård attack mot Micael Bindefeld

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt Filip Hammar?