Tim "Avicii" blev 28 år gammal. Han hittades död i Muskat, Oman under fredagen.
Tim "Avicii" blev 28 år gammal. Han hittades död i Muskat, Oman under fredagen.

Polisen om Aviciis död: "Misstänker inget brott"

Nu har polisen i Oman bekräftat att de vet vad som lett till Tim Berglings död och att de inte misstänker något brott. Tim "Avicii" Berglings avled igår kväll i Muskat, Omans huvudstad.


Nu har polisen i Oman bekräftat att de vet vad som lett till Tim Berglings död och att de inte misstänker något brott, skriver SVT

I en intervju med SVT säger polis med insyn i fallet.

– Vi har all information, vi vet vad som hänt, men vi släpper inte det till media.

Enligt TMZ är Tims bror David Bergling på plats i Muskat. 

Det var under fredagen som de tragiska nyheterna om Tim " Avicii" Bergling bekräftades av hans presskontakt Ebba Lindqvist.

– Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid, skriver skrev hon gällande händelsen. 

Tim hade sedan en tid tillbaka haft problem med sin hälsa och opererade 2014 bort både sin gallblåsa och blindtarm. Två år senare valde Avicii att sluta turnera. 

Hyllningar från kändisvärlden

Under fredagen och lördagen har det regnat in hyllningar ifrån artister och politiker. 

– Jag har nåtts av det sorgliga beskedet att Tim Bergling mer känd som Avicii, har gått bort. Han var ett av Sveriges största musikunder i modern tid. Jag tänker på hans närmaste, familj och vänner, skrev statsminister Stefan Löfven i ett Instagraminlägg.

– Så otroligt sorgligt när människor går bort alldeles för tidigt. Avicii var en av de i särklass största svenskarna på världsscenen det senaste decenniet. Många är vi som gymmat, dansat och haft kul till Wake me up, Waiting for love och många fler. Vila i frid, Tim Bergling, skriver Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, på Twitter.

– Några av de bästa minnena i mitt liv har jag haft till Aviciis musik. Vila i frid du magiska människa, skriver Daniel Paris på Twitter.

Även internationella stjärnor delar med sig av sin sorg. 

Calvin Harris om Aviciis död. Bildkälla: Twitter
Liam Payne om Avicii på Twitter. Bildkälla: Twitter

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!