Avicii hittades död 20 april 2018
Tim "Avicii" Bergling hittades död på ett gods utanför Muskat, Oman. - Foto: TT

Nya uppgifter om Aviciis död: Hittades på ett gods

Fredagen 20 april hittades Tim Bergling, mer känd som världsstjärnan Avicii, död i Muskat i Oman. Nu berättar de omanska myndigheterna för första gången mer om omständigheterna kring hans död.


För en vecka sedan hittades 28-årige världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling död i Muskat, Oman.

Polisen har varit mycket förtegen om omständigheterna kring Aviciis död, men berättade tidigt att det inte finns någon brottsmisstanke. Under torsdagen gick familjen ut med ett brev där de bland annat skrev: "Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid". Här kan du läsa brevet i sin helhet.

Nu berättar Ahmed El Belushi, som är medarbetare till chefsåklagaren Nasir al Rahabi i Muskat mer om omständigheterna. Enligt El Belushi tillbringade Tim Bergling sina sista timmar på ett gods utanför Muskat. Det var också där han hittades.

– Man hittade honom död, inomhus, säger El Belushi till Aftonbladet. 

Världsstjärnan Avicii hittades död 20 april. Bild: TT

Godset tillhör en släkting till sultanen och runt omkring finns det flera liknande egendomar som ägs av den omanska överklassen.  

Abdul Hakeem, befäl på närmaste polisstation, har berättat för Aftonbladet om den 20 april.

– Vi skickade dit en bil med två man som säkrade platsen, men det var andra poliser och utredare från högkvarteret som gick in. 

Avicii i början av sin karriär, år 2011. Bild: TT

Innan sin död besökte Tim Bergling hotellet Muscat Hills Resort. Till hans ära har hotellet tänt lyktor och spelar hans musik på kvällarna, enligt Aftonbladet.

Tim Bergling blev 28 år.

Beskedet om Aviciis död chockade världen och många kändisar uttryckte sin sorg i sociala medier. Läs bland annat prins Carl Philips och Sofias uttalande och se hobbykonstnärens hyllning i form av en graffitimålning här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!