Tisdag 30 Nov
Stockholm

Tim "Avicii" Bergling hyllas med graffiti-målning

1 av 2
Tim Bergling hyllas av Martin Monet med en graffitimålning
2 av 2
Tim "Avicii" Bergling gick bort 20 april 2018, endast 28 år gammal. Nu hyllar hobbykonstnären Martin Monet honom med en graffitimålning. Foto: Martin Monet/TT

Världen sörjer Tim "Avicii" Bergling som gick hastigt bort i fredags 20 april. Nu har hobbykonstnären Martin Monet tillägnat världsstjärnan en hyllning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För snart en vecka sedan kom den sorgliga nyheten om att Tim "Avicii" Bergling hittats död i Muskat, Oman. Se den sista bilden som togs på världsstjärnan här.

Nu hyllas dj:n med en 2 meter bred och 2,5 meter hög graffitimålning i Tantolunden i Stockholm.

Hyllningen till bortgångne Avicii. Bild: Martin Monet/Privat

Bakom konstverket står Martin Monet som gav sig ut tidigt i tisdags för att skapa verket.

– Likt många andra blev jag ledsen när jag hörde om Aviciis plötsliga bortgång och jag tänkte att jag skulle hylla honom också, säger Martin Monet till Nyheter24.

Martin har målat på canvas och lagliga väggar i åtta år, en hobby han har kunnat utveckla tack vare sin sambo som jobbar som bildlärare. Hans objekt består ofta av superhjältar i roliga positioner och porträtt.

Hobbykonstnären Martin Monet. Bild: Privat

– Då och då kollar jag vad som har hänt under dagen och om en utmärkande person föddes eller dog runt den dagen hyllar jag ofta personen med ett porträtt.

Just verket på Avicii tog fyra timmar att skapa. Martin Monet fokuserade på hans ansikte med de färgglada tonerna som sin bakgrund, likt en canvas.

Avicii blev 28 år gammal. Bild: Martin Monet/Privat

Hur länge verket kommer få finnas kvar är dock osäkert. Väggen i Tantolunden är en av få väggar som det är lagligt att måla på.

Läs även ex-flickvännen Racquel Bettencourts ord om sorgen: "Slutade aldrig älska dig" och Tim Berglings bror Anton Körbers ord efter beskedet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela