Tisdag 28 Sep
Stockholm

Carl Philip och Sofia avslöjar hemligt Instagram-konto

Prins Carl Philip och Sofia har ett Instagram-konto.
Prinsparet Instagram. Foto: Instagram

Under söndagen fyllde prins Carl Philip 39 år gammal. Då avslöjade han ett hemligt projekt som pågått i nästan ett år. Det gångna året har Carl tillsammans med frun Sofia dokumenterat sitt liv på Instagram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit ett bra år för prins Carl Philip och hans fru och prinsessa Sofia. I augusti fick deras son prins Alexander en lillebror som fick namnet Gabriel. Här kan du läsa om när han föddes.

Men allmänheten, eller de som inte är så väldigt insatta i den kungliga familjen, har kanske inte så stor koll på vad paret gör av sin tid. Därför bestämde sig Carl Philip och Sofia för att dokumentera sitt vardagliga liv och stora händelser på Instagram.

Men fram tills nu har den varit hemlig. 

– Prinsparet har testat kontot ett tag, så det har planerats sedan en tid tillbaka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Det var under lördagen, prinsens födelsedag 13 maj, som paret äntligen bestämde sig för att öppna kontot för alla. Vid lansering fanns 68 inlägg varav första inlägget var från juni 2017. 

Carl Philip och Sofia önskar glad midsommar. Bildkälla: Instagram@Prinsparet

Syftet bakom kontot ska som sagt vara att ge allmänheten en inblick i vad paret gör och hur deras arbete i olika frågor går. 

– Syftet är att informera alla intresserade om olika frågor som prinsparet tycker är viktiga, säger Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Kontot heter "Prinsparet" och har redan nu över 50 000 följare. Och även om det är en hel del bilder och information om deras arbete som just prinsparet så dyker det upp en och annan bild från deras vardag. 

Alexander och lillebror Gabriel. Bildkälla: Instagram@prinsparet

Vi får se bilder på deras söner Alexander och Gabriel, Sofia ute på resor och såklart Carl Philips racing. Men också lyckoönskningar som glad midsommar och glad alla hjärtans dag. 

Det är alltså en riktigt inbjudande och fin Instagram. Och det märks också i kommentarerna. 

"Fina ni är. Så fin energi ni har tillsammans, som går igenom linsen", skriver ett fan av paret. Och vi bara måste hålla med!

TV: Prins Carl Philip: "dyslexi var tufft att hantera"

Läs också om Carl Philip och Sofias fina ord efter Tim Berlings tragiska dödsfall

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Följer du kontot?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela