Martin Timell kallar sin vän Karin Mannerstål till domstolen

Martin Timells kollega Karin Mannerstål kommer att vara med under rättegången för att vittna till hans fördel. I polisförhör säger hon att hon "absolut inte" tror att Timell vidrörde kvinnan i badtunnan på det sätt åklagaren påstår.


Rättegången mot Martin Timell inleds nästa vecka. Timell anklagas för att ha våldtagit en kvinna genom att köra upp sina fingrar i hennes underliv i en badtunna på en personalfest år 2008. 

Rättegången äger rum vid Attunda tingsrätt i Sollentuna den 21, 24 och 25 maj. Mannerstål ska vittna den 25 maj. Bildkälla: TT

Nu kallar Martin Timell vännen och "Äntligen hemma"-kollegan Karin Mannerstål som vittne. Mannerstål arbetade som programledare på "Äntligen hemma" under samma tidsperiod som Timells fest ägde rum. Hon befann sig även på festen. 

Hon har förhörts av polis under utredningen mot Timell där hon säger att ”Martin kan vara en riktig humörmänniska” men att han alltid varit snäll och hjälpt henne på olika sätt samt att han varit ”lite som en mentor.”

Nu kallar Martin Timell vännen och "Äntligen hemma"-kollegan Karin Mannerstål som vittne. Bildkälla: TT

Hon säger också att hon ”absolut inte” tror att Timell vidrört den målsägande kvinnan på det sätt som påstås i våldtäktsåtalet, skriver Expressen.

Rättegången äger rum vid Attunda tingsrätt i Sollentuna den 21, 24 och 25 maj. Mannerstål ska vittna den 25 maj.

Mer:

Martin Timell om vänskapen med bin Ladin – träffades efter festnatt

/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!