Martin Timell åtalad för våldtäkt.
Martin Timell åtalad för våldtäkt. - Foto: Stella Pictures, Anders Wiklund/TT Bild. Bilden är ett montage.

Ny utredning av Martin Timell klar: "Inget emot samhällstjänst"

Kriminalvården har nu färdigställt sin utredning av Martin Timell, vars rättegång inleds i nästa vecka. Flera nya detaljer har nu framkommit i utredningen – bland annat säger Timell att han inte var berusad på festen.


Den 21 maj inleds rättegången mot den tidigare TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60. Timell står åtalad för att ha våldtagit en kvinna på en jobbfest som ägde rum på hans landställe i Stockholms skärgård år 2008. 

Rättegången äger rum i Attunda tingsrätt i Sollentuna utanför Stockholm, och Timell företräds av advokaten Hanna Lindblom.

Inför rättegången har Kriminalvården utrett Timell. Den utredningen ska fungera som en guide för domstolen för att bestämma ett straff ifall Timell skulle dömas för våldtäkten, som han själv nekar till.

Martin Timell nekar till våldtäktsanklagelserna. Bildkälla: Johan Engman/TT Bild

Expressen har nu tagit del av den utredningen, och enligt den säger Timell att han inte var full på den jobbfest där våldtäkten ska ha ägt rum.

I tidigare förhör har Timell sagt att det fanns en hel del alkohol på festen, och ett vittne har i polisförhör berättat att Timell var "rejält berusad" under festen. 

Ett annat vittne hade också reagerat på Timells berusningsnivå och att han gick runt med uppknäppt badrock och inga badbyxor.

Martin Timells landställe på Mjölkö där festen ägde rum. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

En kvinna sade även i polisförhör att hon har hört att det var droger på festen men hon vet inte vilken typ av droger.

Timell själv sa i tidigare i förhör att han fått höra att det eventuellt fanns både kokain, amfetamin och hasch på festen – men att han själv tar avstånd från droger.

Martin Timell säger att han inte var berusad på festen. Den här bilden är från ett annat tillfälle. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad gäller ett eventuellt straff för Timell så skriver Kriminalvården i sitt yttrande:

”Timell förnekar brott och vill därför inte ta ställning i påföljdsfrågan. Han säger sig dock inte ha någonting emot påföljden samhällstjänst som sådan”.

Skulle Domstolen bedöma att samhällstjänst är ett rimligt straff så kan de döma ut mellan 40 - 240 timmars samhällstjänst. 

Enligt Kriminalvården förläggs samhällstjänst oftast på ideella föreningar, hjälporganisationer, kommuner och kyrkor.

Blir det istället fängelse för Martin Timell, ett straff som finns med i straffskalan, så kan han dömas för våldtäkt av normalgraden till fängelse i lägst två år och högst sex år.

Vittnen berättar om Martin Timells fest: Fylla, droger och sex

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

3 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.