Fredag 24 Sep
Stockholm

Youtube-paret flådde och åt utrotningshotade katter

Ett par i Kambodja möttes av starka reaktioner och har även anmälts efter att de filmade hur de flådde och åt utrotningshotade djur och sedan la upp på Youtube för att tjäna pengar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En kvinna har gripits efter att hon på sin Youtubekanal lagt ut klipp där hon tillsammans med sin man åt utrotningshotade djur – för att tjäna annonspengar från Google. 

Kvinnan, som heter Ah Lin Tuch väckte starka reaktioner och avsky när hon i sina videos presenterade sitt liv som "överlevare", skriver brittiska Metro.

Det här är några av de djur som hon har ätit och filmat till sin kanal:

En utrotningshotad fiskarkatt

En stor ödla

Flera olika skyddade arter av fåglar

En kungskobra

Haj

Stingrockor

Grodor

Flera av tittarna på Youtubekanalen reagerade och anmälde henne när de noterade att vissa av djuren var utrotningshotade. 

Ah Lin Tuch och hennes make Phoun Raty hävdar att de köpte djuren från en lokal marknad i Kambodja innan de tillagade och åt djuren, skriver Metro.

Chea Sam Arng är chef för det departement som har hand om frågor som gäller miljö, natur och skyddslagar.

För brittiska Metro berättar Arng att även de ska anlita juridisk expertis mot paret och att de i skrivande stund förbereder en anmälan.

– Alla djuren som tillagades var inte utrotningshotade, men de är skyddade av naturskyddslagar. Bara en art var utrotningshotad, säger Chea Sam Arng till Metro.

Paret har tagit bort de videos som visar hur de äter utrotningshotade djur, skriver Metro vidare. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela