Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gunilla Persson åtalad – efter den misstänkta stölden

- 20/06/2018, 22:02 -

Nu åtalas Gunilla Persson misstänkt för att ha stulit ett par solglasögon värda 4700 kronor.

Gunilla Persson greps i maj misstänkt för stöld i Florida, USA. Lokala medier rapporterade då om att stjärnan var misstänkt för att ha stulit ett par Chanel-solglasögon för ett värde av mer än 4 700 kronor.

I åtalet skrev åklagaren att Gunilla begått grov stöld, men efter att dokumenten lämnades in meddelar nu rätten att brottsrubriceringen ändrats till en förseelse, skriver Expressen. 

Efter den misstänkta stölden ska den svenska stjärnan ha tillbringat natten i häktet på en polisstation. Gunilla ska ha satt på sig ett par Chanel-solglasögon på huvudet och sedan lämnat lyxbutiken med dem. 

– Gunilla mår bra. Det här är ett missförstånd och hon är oskyldig. Vi ser fram emot att klara upp detta i sinom tid, sa Gunilla Perssons advokat Michael Murphy, om händelsen då. 

Borgen som låg på saftiga 44 000 fick Gunilla hjälp med att betala av ett "surety bond"-företag vid namn Palmetto surety corporation. Surety bond-företag används i USA när individer vill frias från häktet, men exempelvis inte kan betala borgen just då. 

I nuläget tror inte Gunillas advokat, Philip T Ridolfo, att det inte kommer att bli någon rättegång. 

”Jag väntar mig ingen rättegång”, skrev han i ett mejl till Expressen. 

Från början skulle åtalet för grov stöld läggas fram mot Gunilla Persson den 21 juni, men nu visar dokumenten i rätten i Palm Beach County att det är inställt.