Onsdag 27 Okt
Stockholm

Sacha Baron Cohen skapar debatt med tv-serien Who Is America

Sacha Baron Cohen har spelat in en ny tv-serie som heter Who Is America
I den nya tv-serien Who Is America skapar Baron Cohen nya frågetecken. Foto: HBO/WhoIsAmerica

Sacha Baron Cohens nya serie "Who is America" visar en ny bild av amerikanska politiker och högt uppsatta personer i USA. Och bilden är inte direkt smickrande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vi har sett Sacha Baron Cohen när han i roller som Borat och Brüno förlöjligat både det amerikanska folket och amerikanska politiker. Nu är den brittiska skådespelaren tillbaka i den nya tv-serie "Who Is America". I tv-serien ser vi Sacha Baron Cohen som fyra nya karaktärer vilka alla väcker både skrämmande och roliga kommentarer från dels amerikanska politiker och dels högt uppsatta personer i USA. 

I premiäravsnittet får vi bland annat se Sacha Baron Cohen diskutera det aktuella ämnet skolskjutningar. Och kommentarerna som han får från, Philip Van Cleave, presidenten för vapenföreningen Virginia Citizens Defense League är på riktigt skrämmande. 

— I Amerika har det varit många skjutningar på skolor. Vad säger de liberala är orsaken och lösningen för detta? Frågar Sacha Baron Cohen, Van Cleave i det första avsnittet av Who Is America. 

— De skyller det på vapen, svara Van Cleave. 

Baron Cohen fortsätter att få fram oetiska och skrämmande svar från Van Cleave genom att komma med falska påstående om skolor i Israel. 

— I Israel så låter vi barn från åldern tre till sexton att träna med vapen. 

Och Van Cleave som går på Cohens påhittade påstående menar att organisationen Virignia Citizen Defense League har försökt få till en liknande lösning i USA.

— Jag tror det skulle vara en bra idé. Vi har försökt få till det här i USA men inte riktigt fått något gensvar, vi tänkte oss snarare ungar som går i sjunde- till åttondeklass.

Det första avsnittet av Who Is America har även väckt reaktioner på sociala medier där bland annat den amerikanska programledaren Jimmy Kimmel hyllar tv-serien.

Jimmy Kimmel hyllade den nya tv-serie Who Is America. Bildkälla: Twitter

I serien kommer vi även att få se amerikanska politiker som Sarah Pallin medverka. Det återstår att se vad Sacha Baron Cohen lurar in henne i för diskussioner. 

Serien visas på den amerikanska tv-kanalen Showtime. I Sverige kan du se det via streamingtjänsten HBO Nordic.

Du kanske även är intresserad av de här nyheterna från Hollywood:

Michael Jackson blev kastrerad av sin pappa, Joe Jackson

Kylie Jenner la ut dotter Stormi på Snapchat - med hål i öronen

Har du sett det första avsnittet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela