Adan Tensta
Adam Tensta tillägnar sitt sommarprat i P1 till sin mamma. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Lars Pehrson / SvD / TT

Här är Adam Tenstas sommarprat 2018

Adam Tensta har rest världen runt och varit förband till Rihanna och Jay-Z. Det var inte lätt i början men hans mamma, Anna-Katarina, har alltid stöttat och trott på honom. Här är Adams sommarprat, tillägnat till hans mamma.


Adam Taal, 34 år, är uppvuxen i Stockholm. Han är en artist och producent som går under namnet Adam Tensta

Adam slog igenom stort med låten "My cool" år 2007. Fick samma år en Grammis för Årets dans/hiphop/soul med albumet "It’s a Tensta thing". Har sedan dess turnerat i 35 länder och varit förband till superstjärnor som Rihanna och Jay-Z.

Här är Adams sommarprat som han tillägnar till sin mamma, Anna-Katarina, som inte är vid liv längre och som han önskade att han visste mer om.

Adam berättar att hans mamma hade velat att han skulle lyfta hemtjänsten i hans sommarprat.

– Jag kommer ihåg när hon visade upp sitt arbetsschema för mig. Hon skulle i princip vara på två platser samtidigt. Städa, tvätta och duscha äldre personer. Hon hann knappt gå på toaletten själv, säger han i sitt sommarprat.

Han berättar att han minns första gången Anna-Katarina fick cancer, det var bröstcancer. Då ville hon också jobba.

– Hennes jobb var hennes liv.

Adam har bjudit in personer som funnits i hans mammas närhet som han vill prata med. En gäst som är med i sommarpratet är Adams bror Samir.

Deras mamma hade svårt att prata om känslor. Adam frågar Samir varför han tror att det var så?

– Jag tror det är ett personlighetsdrag. Du är svart, jag är vit, du är tyst och jag pratar. Du och mamma är väldigt lika. Man måste dra ut saker från dig om man vill veta någonting, berättar Samir.

Anna-Katarina berättade för Adam något år innan hon dog att hon hade gjort abort innan hon fick han och Samir. De som gjorde aborten hade sagt till henne att det hade varit tvillingar.

– Tänk vad mycket mamma egentligen har gått igenom som hon inte berättat för oss, säger Adam till Samir. 

– Jag tror bara inte att hon tyckte vissa saker var viktiga att berätta, svarar Samir.

Adam har just startat det egna skivbolaget Järn från vilket han hjälper och släpper oupptäckta talanger. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Adam och Samirs mamma gick bort i år i cancer, hon var ensamstående med pojkarna.

Adam avslutar sommarpratet med ”Mamma du gav mig den här elden, allt jag någonsin velat göra är att göra dig stolt. Att vara med dig när du tog ditt sista andetag var inte skrämmande. Jag var inte rädd, för jag vet att du inte var rädd. Du var redo, du hade redan gett oss allt du kunde. Tack mamma.”

Här kan du lyssna på Adam Tenstas sommarprat i P1.

Se mer i klippet ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.