Stockholm

Beyoncé i Vogue: "Jag har varit i helvetet och tillbaka"

Beyonce och maken Jay-Z.
Beyoncé är gästredaktör för amerikanska Vogue och berättar öppet om sina relationer och sin tuffa graviditet. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/TT Bild, Charles Sykes/Invision/AP/TT Bild. Bilden är ett montage.

I Vogue berättar nu Beyoncé Knowles Carter, 36, om hur hon lärde sig att älska sin kropp och om hur hon fann styrkan för att förlåta sin make Jay-Z som var otrogen mot henne.


Läs mer

Beyoncé Knowles, 36, är gästredaktör för septembernumret av amerikanska Vogue – och Beyoncé har verkligen sett till att göra en storslagen insats. 

I tidningen har Beyoncé skrivit flera längre texter där hon berättar om hur hon lärde sig att älska sin kropp, om sin uppväxt och om kärleken till maken Jay-Z, 48.

– Efter att jag födde mitt första barn Blue Ivy Carter så trodde jag på det samhället sa om hur min kropp ska se ut. Jag pressade mig själv att gå ner all babyvikt på tre månader. Jag la in en miniturné i mitt schema bara för att vara säker på att jag skulle göra det. När jag ser tillbaka på det så var det galet, berättar Beyoncé.

Förra året födde Beyoncé tvillingarna Rumi Carter och Sir Carter – och efter förlossningen så såg Beyoncé till att hantera saker annorlunda.

Beyonce med sina tvillingar Rumi och Sir. Bildkälla: Beyonce.com

"Jag vägde 98 kilo den dagen jag födde Rumi och Sir. Jag var svullen från preeklampsi (något som tidigare i Sverige kallades för havandeskapsförgiftning, reds. anm) och hade varit sängliggande i en månad. 

Både min och barnens hälsa var i fara, så jag fick göra ett akut kejsarsnitt. Vi fick vara på intensiven i flera veckor. 

Min make Jay-Z var en soldat och ett så stort stöd för mig. Jag är så stolt över att få vara ett vittne till hans styrka och förändring som man, bästa vän och pappa", skriver Beyoncé i sin artikel i Vogue, som E! News har tagit del av.

Beyoncé och Jay-Z med dottern Blue Ivy. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon berättar vidare att hon var i överlevnadsläge och inte kunde greppa vad som hade hänt förrän flera månader senare.

Beyoncés kropp förändrades efter graviditeten och i Vogue berättar Queen B om hur det kändes.

"Jag gjorde omfattande operationer. Vissa av dina inre organ flyttas, och i ovanliga fall så tas de bort under förlossningen. Jag vet inte om alla förstår det. Jag behövde tid att läka och bli frisk. Under den tiden så gav jag mig själv kärlek och tog hand om mig. Jag omfamnade mina nya kurvor och accepterade vad min kropp ville", skriver hon.

Hon trivs i sin nya kropp och har ingen som helst brådska med att skaffa sig magrutor – och att lära sig att älska sig själv har spelat en stor roll för henne. 

Beyoncé och Jay-Z på semester i Nice, Frankrike, den 18 juli 2018. Bildkälla: Stella Pictures.

I en annan text i Vogue så fokuserar hon på att berätta om sina relationer.

– Jag kommer från en värld med förstörda relationer mellan män och kvinnor, maktmissbruk och misstro. Det var inte förrän jag såg det klart som jag kunde hantera de konflikterna i min egen relation, skriver hon vidare.

I flera år har det cirkulerat rykten om att Jay-Z har varit otrogen mot Beyoncé, och i en intervju med New York Times i november 2017 så erkände rapstjärnan sin otrohet. 

Beyoncé och Jay-Z på semester i Frankrike år 2004. Bildkälla: Stella Pictures.

Beyoncé öppnar upp sig rejält i sin text i Vogue – och det är både stärkande och hjärtskärande läsning. 

"Det finns så många nyanser i varje resa. Ingenting är svart eller vitt. Jag har varit i helvetet och tillbaka, och jag är tacksam för varje ärr. Jag har upplevt svek och fått mitt hjärta krossat på olika sätt. 

Jag har blivit besviken både i affärer och i relationer och jag har känt mig sårad och borttappad. 

Genom allt det har jag lärt mig att skratta, gråta och växa. Jag ser tillbaka på den kvinnan jag var som 20-åring och jag ser en ung kvinna som växte in i självförtroende men som hela tiden ville tillfredsställa alla runt henne. 

Nu känner jag mig så mycket vackrare, sexigare och mycket mer intressant. Och så mycket mer kraftfull."

Wow säger vi bara! <3>

Beyoncés Vogue-nummer. Bildkälla: Vogue/Instagram/beyonce

Beyoncés Vogue-nummer släpps den 21 augusti. 

Brukar du läsa Vougé?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.