Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini​ och Anders Bagge sitter i Idol-juryn
Här är allt du behöver veta om idol 2018 - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Här är allt du behöver veta om Idol 2018

Idol är tillbaka och under hösten kommer vi att få följa idolerna och juryn som består av Anders Bagge, Kishti Tomita, Nikki Amini och Alexander Kronlund. Här är allt du behöver veta om Idol 2018.


Den åttonde december förra året avgjordes Idol 2017 och Chris Kläfford stod som vinnare i Ericsson Globe. På andra plats kom Hanna Ferm. Men nu är TV4:s succéprogram tillbaka och en ny vinnare ska koras och röstas fram i Idol 2018. 

Den 21 augusti drog Idol 2018 igång och i första avsnittet fick tittarna bland annat möta Ida Knubbe som tog revansch i Idol efter fruktansvärda bussolyckan. Här kan du läsa mer om det.

Här är allt du behöver veta om årets säsong av musiktävlingen. 

När sänds det?

Under de fyra första veckorna av programmet så kommer avsnitten att sändas måndag till onsdag klockan 20.00 på TV4.  Det är då man får följa auditionturnén. Men sedan kommer programmet att börja sändas live från vecka 38 när det är dags at gå från topp 20 till topp 12. 

Efter det kommer höstens fredagsfinaler att börja sändas, skriver TV4.

Vilka sitter i juryn? 

Samma som förra året så kommer Anders BaggeKishti Tomita, Nikki Amini och Alexander Kronlund att sitta i Idol-juryn. Pär Lernström leder programmet för sjunde gången i rad.

Anders Bagge, Kishti Tomita, Nikki Amini och Alexander Kronlund. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Vilka städer har Idol-turnén besökt?

Under auditionturnén i våras så besökte juryn Karlstad, Umeå, Göteborg, Helsingborg och Stockholm.

Hur gammal måste man vara för att få vara med?

För att få söka och tävla i Idol så måste man vara 16 år fyllda senast den 1 september 2018. 

Det var i augusti 2004 som Idol hade premiär i Sverige, och den säsongen vann Daniel Lindström. På andra plats kom Darin Zanyar. Förra året vann alltså Chris Kläfford och året därpå var det Liam Cacatian Thomassen som tog hem tävlingen. Men vilka två som får stå finalen i Globen i december i år återstår att se, och vi väntar med spänning.  

Du kanske också vill läsa om varför jury-deltagaren Nikki Amini bar sin bröllopsklänning under Idol-finalen 2017? Det kan du läsa här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Idol?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.