Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ida Knubbe tar revansch i Idol – efter fruktansvärda bussolyckan

Nöje | 20/08/2018 17:05

Förra året var Ida Knubbe en av ungdomarna på bussen som välte utanför Sveg. I kvällens Idol river hon av en mäktig audition i jakt på en guldbiljett.

Det var i mars förra året som en tragisk bussolycka ägde rum utanför Sveg. Det var en skolklass från Ängskolan som var på väg till Klövsjö, men åttornas planerade skidresa slutade istället i tragedi. 

Mitt i natten välte den dubbeldäckade bussen i hög hastighet. Tre ungdomar miste livet, fem skadades allvarligt och 18 fick vårdas på sjukhus. Olycksplatsen beskrevs av räddningstjänst som en krigszon och alla resurser som fanns möjliga sattes in.

Bussen välte vid klockan 07.00 på morgonen då de flesta av ungdomarna låg och sov. Bildkälla: Nisse Schmidt/TT
I kvällens Idol berättar en mycket berörande historia
Blommor och tända ljus utmed vägen där tre personer dog i en allvarlig bussolycka på E45 mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen på söndagsmorgonen. Foto Nisse Schmidt / TT

En av de som satt på bussen var Ida Knubbe, 16, som sov när bussen välte. När hon sedan vaknade upp hade hon skadat sitt ben och tvingades åka akut till sjukhus. 

Idag, ett år senare, står hon framför Idol-juryn i jakten på sin stora dröm – att få jobba med musik. 

En av de som satt på bussen var Ida Knubbe,
Ida befann sig på bussen som välte utanför Sveg. Tre personer miste livet. Bildkälla: TV4 Play

– Men det har varit väldigt krävande, för mig och för alla andra som var med. Jag mådde rätt dåligt under en viss period. Jag är fortfarande ledsen för det, men man lär sig att hantera det, säger Ida Knubbe till Nöjesbladet.

Hur det går för Ida ser du i kvällens avsnitt som sänds på TV4 klockan 20.00.

Älskar du också idol?