Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kjell Bergqvist om SD: "Ett rasistiskt parti"

Nöje | 23/08/2018 12:05

Skådespelaren Kjell Bergqvist har inte mycket till övers för Jimmie Åkessons parti Sverigedemokraterna. Nu har Kjell startat en Facebookgrupp för att visa sitt missnöje.

Den folkkära skådespelaren Kjell Bergqvist, 65, som är Socialdemokrat, har bestämt sig inför riksdagsvalet som äger rum den 9 september.  

Det blir absolut ingen röst på Sverigedemokraterna – något som han visar genom att ha skapat Facebook-gruppen "Vad som helst men aldrig SD". 

Gruppen har i skrivande stund nästan 9 000 medlemmar. Ett av inläggen har över 20 000 likes och det var då "10-20 SD-troll" som kallade Kjell för både det ena och det andra, något som Bergqvist själv berättar om för Expressen. 

Kjell Bergqvist
Kjell Bergqvist kommer inte att lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Bildkälla: Thomas Johansson/TT Bild

– Jag vet att inte alla som röstar på SD är rasister men det är ett rasistiskt parti med rötter i nazismen. De för en ganska usel politik, säger Bergqvist till Expressen.

För Expressen berättar Kjell vad det är i SD:s politik som har är mest kritisk till:

– De vill inskränka på aborträtten, de vill införa sambeskattning vilket skulle göra att färre kvinnor kommer ut i arbetslivet. De för en usel finanspolitik vad gäller skatterna. De vill sänka skatterna för de som har mest pengar, alltså ta från de fattiga och ge till de rika, säger han till Expressen.

Jimmie Åkesson
Jimmie Åkesson får klara sig utan en röst från Kjell Bergqvist. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Han sammanfattar det med att det är "hemska vindar som blåser här idag".

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge låter hälsa till Expressen att han kan tänka sig att bjuda Bergqvist på en lunch för att berätta om SD:s politik.

"Jag tror att vi skulle komma bra överens och att han skulle hålla med oss om en hel del saker", skriver Vinge i ett mejl till Expressen.

Här kan du läsa mer om vad svenska kändisar tycker om Sverigedemokraterna:

Linn Ahlborg: "Rösta inte på SD"

Alice & Bianca: "Det är så mycket i SD:s politik som är så j*vla sjukt"

Det här har svenska kändisar sagt om Sverigedemokraterna

Alexandra "Kissie" Nilsson: "SD är kvinnohatare och rasister"

Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick möts av hat efter SD-kuppen i "Sommarkrysset"

Håller du med Kjell Bergqvist?