Kenza Zouiten om valet.
Kenza Zouiten berättar om varför hon röstar rött. - Foto: JESSICA GOW / TT

Kenza Zouiten om valet: "Nu röstar vi mot rasism"

Bloggerskan och entreprenören Kenza Zouiten Subosic berättar nu om sina tankar kring det stundande riksdagsvalet – och avslöjar för sina följare vad hon kommer att rösta på.


Bloggaren och entreprenören Kenza Zouiten Subosic, 27, har tidigare varit öppen med att hon har hjärtat till vänster. 

Kenza kritiserade även nyligen SD-politikern Elisabeth Peterson som länkade till vit makt-musik på sin Facebook.

– Man ska vara född svensk och ha svenska föräldrar, sa Elisabeth till Aftonbladet när det uppdagades att Elisabeth hade delat vit makt-musiken.

Kenza använde då sin plattform till att berätta varför hon tänker gå och rösta den 9 september – och varför det inte blir någon röst på Sverigedemokraterna.

Kenza Zouiten. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Nu skriver Kenza mer utförligt på sin Instagram Story om varför hon kommer att rösta rött. 

Kenza delar ett inlägg från Facebook där det sammanställts vad Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har genomfört under fyra år.

"Det är väl ingen hemlighet att jag röstar rött. Det har jag alltid varit öppen med. För åtta år sedan. För fyra år sedan. Idag. Jag kommer ALLTID att rösta för de som saknar de förutsättningarna vi andra bara tar för givet att alla har. Ta ditt ansvar och rösta innan eller på söndag. Det är så viktigt. Blått eller rött, nu röstar vi mot rasism", skriver Kenza och avslutar med hashtaggen #ingarasisterivårriksdag.

Kenza kommer att rösta mot rasism. Bildkälla: Instagram/kenzas

Kenza följde sedan upp sitt inlägg med att hon vill få iväg folk till vallokalerna.

– Jag förstår att det kanske inte är det lättaste att veta vad man ska rösta på. Gör tex SVT:s valkompass och läs sedan på om partierna du får i topp, dvs de du delar flest åsikter med. Värt att lägga några timmar på! För fan vad häftigt det är ändå att få rösta!

Här kan du läsa vad andra svenska kändisar och influencers har att säga om årets val: 

Kjell Bergqvist om SD: "Ett rasistisk parti"

Här hänger Paow med SD-toppen

Linn Ahlborg: "Rösta inte på SD"

Nu får Lance Hedman rösta för första gången – så tänker han om valet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Kenza?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.