Paow och Felicia Bergströms i storbråk – här är allt vi vet

Paulina "Paow" Danielsson och Felicia Bergström har råkat i luven på varandra efter att Felicia hängt ut Paow på sina sociala medier och kallat hennes för rasist. Då grävde Paow fram ett gammalt rasistiskt inlägg som Felicia skrivit.


Paulina "Paow" Danielsson har under de senaste valveckorna synts i Sverigedemokraternas valstugor där hon kampanjat tillsammans med bland andra TV-personligheten Alva Karisma Beatrice Orrenvade och SD-toppen Tobias Andersson i Skövde.

Paow stod utanför SD:s valstuga i Skövde. Bildkälla: Kattpaow

Bloggerskans sociala medier exploderar nu av kommentarer från människor som rasar, kallar henne rasist och som refererar till hennes främlingsfientliga uttalanden hon gjorde för ett par år sedan då hon bland annat skrev:

"En massa killar på bussen beter sig faktiskt som apor och trashar bussen och är enligt mig äckliga utlänningar som borde bo i sina hemländer, för där visar dom i alla fall respekt och skulle aldrig göra som dom gör här". 

Hon skrev redan då att hon planerade att rösta på SD i nästa val.

Utöver läsare har även andra bloggare och Youtuebprofiler riktat skarp kritik mot Paow, bland andra Youtubestjärnan Felicia Bergström som berättade på sina kanaler om Paow tidigare rasistiska uttalanden.

Felicia Bergström publicerade Paows alla uttalanden på sin Instastory. Hon valde sedan att radera inläggen när Paow svarade. Bildkälla: Stoppa Pressarna

Men nu har det kommit fram att även Felicia har nämligen också några skelett i garderoben, vilket uppmärksammades av Stoppa Pressarna som publicerade printscreens av händelsen. Paow i sin tur har nu valt att lägga ut som svar.

Paow skrev under gårdagen ut följande inlägg. Bildkälla: Kattpaow Instagram
Hon refererar sedan till Felicias inlägg från 2010. Bildkälla: Kattpaow Instagram
Efter att Felicia och hennes mamma fått fel beställning från en pizzeria skrev hon ut ett inlägg med rubriken "Sv*rtskallar". Hon avslutar det hela med "Hur svårt ska det vara med Svenska? Kommer man hit får man lära sig". Bildkälla: Stoppa Pressarna

Paow skrev även ett inlägg på sin blogg där hon menade att Felicia kastat sten i glashus då hon själv uttryck sig rasistiskt. 

"Det Felicia Bergström kanske inte tänkte på var att hon själv uttalat sig klumpigt i ungefär samma tidsskede som mig", skriver hon. 

"Hur jag utryckte mig då är förjävligt, fel och rasistiskt", skriver Felicia i sitt senaste inlägg.

Felicia har nu valt att skriva en lång ursäkt på sin Instagram, och vill främst säga förlåt till alla de som känt sig kränkta och tagit illa upp. 

"Som ni kanske har sett så har ett gammalt blogginlägg (2010) från mig spridits på sociala medier. Hur jag utryckte mig då är förjävligt, fel och rasistiskt. Detta är nått jag vet om idag då jag är mer påläst har backat och lyssnat på de människor som är utsatta för rasism och förtryck. Det här är så långt ifrån vart jag står idag."

"Jag förstår att ni är arga och besvikna det är med all rätt. Jag vill att ni ska veta att jag till 100% tar avstånd från rasism och all form av förtryck. Ja jag Felicia Bergström var en människa med då vidriga sätt att utrycka mig på. Förlåt från hela mitt hjärta. Idag vet jag bättre". skriver hon.

Många följare är upprörda medan andra stöttar Felicia och säger att alla kan göra fel, och att det viktiga är att kunna dra lärdomar från sina misstag. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.