Alesso och Tim Avicii Bergling
Nu berättar DJ-stjärnan Alesso om saknaden efter Tim "Avicii" Bergling. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, John Shearer/AP/TT Bild. Bilden är ett montage.

DJ-stjärnan Alesso talar ut om vännen Aviciis död

Den svenska DJ-stjärnan Alessandro "Alesso" Lindblad berättar nu om sin sorg efter vännen och DJ-kollegan Tim "Avicii" Berglings död.


Det var den 20 april 2018 som den svenska DJ-stjärnan Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester. 

Aviciis död kom som en chock – och han sörjs av familj, vänner och miljontals fans världen över. 

Nu berättar en av hans vänner, DJ-stjärnan Alesso, 27, om saknaden och sorgen efter Avicii. 

Det är i en intervju med New York Post som Alesso, vars riktiga namn är Alessandro Lindblad, öppnar upp sig. 

Den svenska DJ-stjärnan Alesso. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

– Det är en fruktansvärd, fruktansvärd förlust. Inte bara bara för för dansmusik-världen. Jag tror att hela världen visste vem Avicii var, säger Alesso och fortsätter: 

– Jag ser mycket av mig själv i honom, för vi kommer från samma stad, gick i samma skola och kände varandra. Vi brukade vara nära och sen hade vi bägge våra egna karriärer, säger Alesso till New York Post. 

Nu hoppas Alesso att psyskisk ohälsa ska uppmärksammas mer i danscommunityt. 

– Människor kommer fram och säger "Åh, ni har verkligen det bästa livet. Ni får turnera över hela världen, bo på lyxiga hotell, vara DJ:s och tjäna pengar. Men sedan upplever vi också press på oss, förväntningar och stress över alla de här sakerna, säger Alesso till New York Post. 

Tim "Avicii" Bergling blev 28 år gammal. Bildkälla: Amy Sussman/AP/TT Bild

Alesso, som började producera sina egna låtar vid 16-års åldern och inledde sin DJ-karriär som 17-åring, berättar att den bilden av deras vardag är långt ifrån sanningen. 

– Vi är egentligen bara killar som sitter hemma och gör musik framför en dator, och är inte så sociala, säger han. 

Aviciis död fick Alesso att tänka om hur han ska hantera de sena jobbtimmarna och många resorna för att kunna jobba på ett mer hälsosamt sätt, skriver New York Post. 

Här kan du läsa mer om Tim "Avicii" Bergling: 

Familjens fina hyllning till Tim "Avicii" Bergling

Aviciis lyxhus sålt för 158 miljoner kronor

Prinsessan Madeleines fina hyllning till Avicii

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.