Kenza berättar om valet
Kenza Zouiten Subosic kände sig mörkrädd under partiledardebatten. Bildkälla: Stella Pictures - Foto: Kenza Zouiten Subosic röstar rött

Kenza om Jimmie Åkessons uttalande: "Vrider sig i magen"

Det var efter Jimmie Åkessons uttalande under gårdagens slutdebatt som Kenza Zouiten Subosic såg rött. "Sverigedemokraterna består av ett gäng rasister och kvinnohatare".


Bloggerskan och entreprenören Kenza Zouiten Subosic, 27, har länge varit öppen med att hon röstar rött. På sin Instagramstory berättar hon att hon ofta får frågan och att hon nu vill svar en gång för alla. 

"Idag. Jag kommer ALLTID att rösta för de som saknar de förutsättningarna vi andra bara tar för givet att alla har", skriver Kenza. Bildkälla: Kenzas Instagram

"Det är väl ingen hemlighet att jag röstar rött. Det har jag alltid varit öppen med. För åtta år sedan. För fyra år sedan. Idag. Jag kommer ALLTID att rösta för de som saknar de förutsättningarna vi andra bara tar för givet att alla har. Ta ditt ansvar och rösta innan eller på söndag. Det är så viktigt. Blått eller rött, nu röstar vi mot rasism", skriver Kenza och avslutar med hashtaggen #ingarasisterivårriksdag". 

Det var därför Kenzas ögon svartnade under gårdagens slutdebatt som sändes på SVT. Inte helt oväntat handlade en stor del av debatten om migration och integration, vilket fick partiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Annie Lööf (C) att ryka ihop rejält. 

Åkesson gick ut stenhårt i debatten, och menar att invandrare som inte "anpassar" sig inte ska räknas som svenskar. 

– De är inte svenskar, de passar inte in här, sa Jimmie Åkesson.

Annie Lööf blev mycket upprörd av Åkessons uttalande.

– Men hur utrycker du dig, röt hon.

Jimmie Åkesson däremot tyckte att Annie Lööf borde lugna ner sig. 

– Du är alltid så arg Annie Lööf, sluta gapa och skrika i varje debatt. 

Kenza passar även på att ge en hälsning till sin pappa som sorgligt nog gått bort. Bildkälla: Stella Pictures

Kenza skrev direkt ut på sin Instagram om tankarna och känslorna som bubblade upp när hon hörde Åkessons ord. 

"Det vrider sig i magen på mig. Jag kan inte förstå hur man kan lägga sin röst på ett parti som gör skillnad på människor och människor. Sverigedemokraterna består av ett gäng rasister, kvinnohatare och homofober. Gång på gång visar de vilka de är, vilka genomruttna värderingar de har. Känner du dig trygg med att låta dessa människor styra ditt land? En röst på sverigedemokraterna är en röst för rasism. Är DU rasist? Ander du att ditt liv är mer värt än någon annans, för att du hade turen att födas på rätt plats?".

"Jag kan inte förstå hur man kan lägga sin röst på ett parti som gör skillnad på människor och människor. Sverigedemokraterna består av ett gäng rasister, kvinnohatare och homofober", skriver bloggerskan på sin Instagram. Bildkälla: Stella Pictures

"Sverige är ett av världens rikaste länder, vi har råd att vara humana och öppna dörren för folk som flyr från misär. Nu är det dags att visa vilka vi är, vad som egentligen är viktigt". 

Kenza passar även på att ge en fin hälsning till sin pappa som nyligen gick bort. 

"Tack pappa för att du kom till Sverige så att jag fick växa upp här i detta fantastiska land. Mvh, dotter till en pappa som var arab, muslimsk och svensk".

Här kan du läsa inlägget i sin helhet. Bildkälla: Kenzas Instagram

Tittade du också på slutdebatten i SVT? Vilken partiledare tyckte du gjorde bäst i från sig? Rösta här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Kenza?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.