Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Hultkvist om Samuel Fröhler: "Vi kompletterar varandra"

- 17/09/2018, 17:42 -

Från "Skärgårdsdoktorn" till "På spåret" – Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler tävlar i "På spåret". Nu berättar de om sina förväntningar – och vad de är bäst på.

Ikväll visar SVT1 "Tävlingsextra" inför "På spåret" som har säsongspremiär den 30 november kl 20.00 i SVT1.

Ett tävlingspar som debuterar i det folkkära programmet är skådespelaren Samuel Fröler, 61, och Ebba Hultkvist Stragne, 34.

Både Samuel och Ebba såg vi i den omåttligt populära serien "Skärgårdsdoktorn" som visades i SVT från 1997 - 2000. 

Ebba spelade karaktären Wilma, och Samuel Fröler såg vi som Wilmas pappa och skärgårdsdoktorn Johan Steen.

Ebba Hultkvist och Samuel Fröler
Ebba Hultkvist och Samuel Fröler år 1999. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Över två miljoner bänkade sig varje vecka för att följa dramatiken i "Skärgårdsdoktorn", och kanske blir det lika populärt när duon gör sin debut i "På spåret".

Inför säsongspremiären av "På spåret" så visar nu SVT ett tävlingsextra, och där berättar Ebba och Samuel om förväntningarna i programmet.

– Jag vet inte hur mycket man ska säga för jag tänker att det kan vara dumt att de andra kan få reda på men jag tror att vi kompletterar varandra, till exempel du kan ju väldigt mycket sport tillexempel, säger Ebba om Samuel.

Ebba Hultkvist och Samuel Fröler
Ebba Hultkvist och Samuel Fröler i "På spåret: Tävlingsextra". Bildkälla: SVT

Samuel är väldigt intresserad av främst fotboll. Samuel är född i Madesjö i Kalmar, så kanske är det ingen chock att han håller på Kalmar FF. 

Dessutom avslöjar Ebba att hon gillar ordvitsarna mer – och för Samuel är det tvärtom.

Mer om det ser du i klippet ovan! 

Samuel Fröler är en av Sveriges mest kända skådespelare, och många minns hans insats i filmen "Till det som är vackert" där han spelade mot Oscarsvinnaren Alicia Vikander. 

Är du nyfiken på vad Ebba Hultkvist gör idag? Hon har bland annat studerat på Handelshögskolan i Stockholm, gift sig med sin kärlek Philip Stragne, flyttat till en villa utanför Stockholm och fått två döttrar. Dessutom har hon skaffat sig ett riktigt toppjobb!

Mer om vad Ebba Hultkvist gör idag – och hur hon ser ut nuförtiden – kan du läsa om här.

Gillar du På spåret?