Ebba Hultkvist Stragne tävlar i På Spåret
Ebba Hultkvist Stragne tävlar i På Spåret tillsammans med Samuel Fröler. - Foto: Jan Collsiö/TT Bild, Janerik Henriksson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Ebba Hultkvist Stragne i "På spåret" – det här gör hon idag

Ebba Hultkvist Stragne känner många igen som Wilma i "Skärgårdsdoktorn" – och snart ser vi henne debutera i "På spåret". Men vad har Ebba haft för sig de senaste åren?


Fredag den 30 november har SVT:s långkörare "På spåret" efterlängtad premiär klockan 20.00 i SVT1. 

Nu avslöjas de tävlande grupperna – och debuterar gör den tidigare skådespelerskan Ebba Hultkvist Stragne, 34, och skådespelaren Samuel Fröler, 61.

Både Ebba och Samuel känner vi igen från "Skärgårdsdoktorn" som visades i SVT mellan 1997 - 2000.

I "Skärgårdsdoktorn" spelade Ebba karaktären Wilma, och Samuel Fröler själv såg vi som Johan Steen.

Ebba Hultkvist och Samuel Fröler år 1999. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Men vad gör Ebba nu för tiden?

Jo, en hel del har hänt i Ebbas liv under de senaste åren.

År 2012 gifte sig Ebba med sin pojkvän Philip Stragne, 35, som är jurist. När de gifte sig hade de redan varit ett par i hela 10 år.

Paret bor tillsammans i en villa om 122 kvadratmeter i Sollentuna, där Ebba även föddes och växte upp. 

Ebba och Philip har även två döttrar tillsammans – den första föddes år 2013, och den andra år 2016.

Karriärmässigt så har Ebba sadlat om från skådespelarkarriären. Sedan vi såg henne i "Let's Dance" år 2007 så gjorde hon en comeback i teateruppsättningen av "Askungen".

Ebba Hultkvist spelade Wilma i Skärgårdsdoktorn. Bildkälla: Jan Collsiö/TT Bild

– Man kanske kan tycka det är motsägelsefullt att jag ställde upp, när jag samtidigt säger att det är skönt att vara anonym. Men det var verkligen en jätterolig utmaning att lära sig dansa och tävla. Jag ångrar det inte alls, berättade Ebba i en intervju med Expressen om insatsen i "Let's Dance".

Efter det så började Ebba plugga – hon studerade ekonomi och marknadsföring på prestigeskolan Handelshögskolan i Stockholm. Efter sin examen kunde Ebba titulera sig civilekonom.

Hösten 2010 började Ebba jobba på PR-byrån Westander, och år 2015 så började hon på byrån Bohman Nätverk, något som branschtidningen Resumé då rapporterade om. 

På Bohman Nätverk har Ebba rollen rekryteringskonsult och ansvarig för PR & Kommunikation.

Är du nyfiken på hur Ebba ser ut idag? Det ser du i klippet ovan!

En annan kändis som har förändrats genom åren är Anna Books dotter Felicia, 26. Här kan du se hur hon ser ut idag!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.