Lördag 22 Jan
Stockholm

5 saker om Anders Bagge du kanske inte kände till

Anders Bagge har blivit folkkär främst för sitt arbete som jurymedlem i TV4:s idol. Men vem är egentligen mannen bakom jurymedlemmen i Idol? Här är fem saker du kanske inte kände till om honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anders Bagge blev ett med det svenska folket när han 2008, fyra år efter programmets start, klev in som jurymedlem i Idol. Men dessförinnan så var Anders Bagge inte direkt okänd inom musikbranschen. För redan 1997 startade han produktionsbolaget Murlyn Music som blev stort genom pojkbandet 98 Degrees, vilka Bagge även skrev låtar för.

Men vem är egentligen mannen bakom musiken? Här är fem saker du kanske inte kände till om Anders Bagge.

Född i Enskede

Anders Bagge föddes den 16 januari 1968 i Enskede, Stockholm till Sven Anders Bagge. Och redan i unga år hade han musik runt omkring sig, hans pappa, Sven-Olof Bagge, jobbade nämligen på skivbolaget Metronome som senare såldes till Warner Music Group. 

Musikalisk

Anders Bagge har inte bara jobbat bakom kamerorna. I början av 90-talet var han nämligen medlem i banden Legacy of Sound och Ruff 'N' Redy. Men det är inte bara under 90-talet som han själv sjungit utan..

Duett med Medina

2011 sjöng Bagge nämligen tillsammans med den danska sångerskan Medina låten "Du elsker mig". Har du inte hört den så måste du höra den, Bagge har nämligen väldigt bra sångröst.

Skrivit låtar till världsartister

Men det är bakom andra artister som Bagge har gjort sig ovärderlig. Han har nämligen haft ett stort inflytande på flera stora världsartister. Där han bland annat har skrivit låtar till Madonna, Janet Jackson och Céline Dion. Inte direkt dåliga namn.

Skapat filmmusik

Gillar du den svenska kriminalserien Beck? Kanske har du tänkt att det är riktigt bra musik i bakgrunden? Då är det Anders Bagges musik som du har tyckt om. Det är nämligen han som har skapat musiken till ett par Beckfilmer. 

Men det är inte bara den typen av filmmusik som han står bakom. Han har även gjort musik till den svenska filmen Tomtar och troll från 2009.

Nyheter24 har tidigare skrivit om allt du behöver veta om Idol 2018. För du tittar väl på Sveriges största musikprogram? 

Gillar du Anders Bagge?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela