Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gunilla Persson dömd – nekar till bidragsfusk

- 18/09/2018, 20:21 -

Nu har Hollywood-frun Gunilla Persson, 59, hamnat i blåsväder igen. Hon har nämligen förlorat tvisten mot försäkringskassan i rätten och döms nu för bidragsfusk.

Med rättegångskostnaderna är Gunilla dömd till att betala 377 000 kr, i runda slingor. Men Gunilla håller inte med sin dom, skriver Aftonbladet.

– På den här jorden kommer de aldrig att se ett rött öre från mig, säger Gunilla Persson till Aftonbladet.

Konflikt med Försäkringskassan

Men hur började hela den här cirkusen? Jo, konflikten är alltså mellan Försäkringskassan och Hollywood-frun, eftersom hon fått föräldra- och sjukpenning, samt barnbidrag mellan 2006 och 2013 i olika omgångar.

Myndigheten har framkommit till beslutet om återkrav från 2014. Anledningen till det är för att hon lämnat felaktiga uppgifter om vart hon bor och hennes inkomster, skriver Aftonbladet.

Utan att ha rätt till det har alltså Gunilla kammat ihop följande:

  • Barnbidrag – 86 100 kronor
  • Föräldrapenning – 217 916 kronor
  • Sjukpenning – 28 548 kronor

Man kan ju inte annat än att hålla med om att det är en ganska fet summa?

Inte bott i Sverige på 30 år

Gunilla ska ha intygat på heder och samvete att hon bott i Sverige under en längre tid än tre år, men också att hennes bolag drog in 500 000 kronor om året. 

Men skon klämmer ju riktigt illa till när en utredning visar att Hollywood-frun faktiskt inte alls bott i Sverige, och heller inte haft varken F-skatt eller någon sjukpenninggrundande inkomst i landet. Hon har faktiskt inte bott här på 30 år.

Det har varit många vändor fram och tillbaka med det här ärendet, just för att Gunilla faktiskt inte svarat. Så rätten har efter många om och men, ansett att det fanns förutsättningar för att utfärda en dom. 

Så totala summan som Hollywood-frun är dömd att betala:

  • Skulden – 332 564 kronor, plus ränta
  • Inkassokostnad – 180 kronor
  • Försäkringskassans rättegångskostnad – 44 383 kronor, plus ränta

Den svidande totalen för Gunilla blir alltså 377 127 kronor. 

Nekar till brott

Men Hollywood-frun håller inte riktigt med om domen. Hon menar att myndigheten ska ha drivit en personlig vendetta mot henne i flera års tid.

– Försäkringskassan är den mest oprofessionella institution som finns i Sverige, skriver Gunilla Persson i ett sms till Aftonbladet. Och menar att Försäkringskassan inte kommunicerat med henne över huvudtaget.

Hon fortsätter:

– Det här är nyheter för mig men om jag är dömd att betala dessa pengar så har jag ett förslag. Nämligen, det råder ett stort intresse i dag för rymden, vilket väl är bra att man vill utforska den. Jag föreslår att jag betalar Försäkringskassan den här summan dom säger att jag är skyldig – för att jag tog emot barnbidrag etc för Erika då vi bodde halva året i Sverige – på Planeten Mars. Det ser jag fram emot. Därför på den här jorden kommer de aldrig att se ett rött öre från mig.

Gunilla har tidigare blivit åtalad för stöld, då blev hon akut förd till sjukhus. Det kan du läsa mer om här.

Har du sett Gunilla Persson i Hollywood-fruar?