The Weeknd stäms av låtskrivaren Yasminah
Bildkälla: The Weeknd Instagram / Yasminah Poet Facebook - Foto: Bildkälla: The Weeknd Instagram / Yasminah Poet Facebook

The Weeknd stäms av låtskrivare för att ha stulit "Starboy"

Nu stäms The Weeknd och hans producenter Daft Punk efter att en låtskrivare hävdar att de har stulit hitlåten “Starboy” från henne.


Kanadensiska artisten The Weeknd släppte den populära låten "Starboy" år 2016 och döpte även sitt tredje studioalbum till samma namn. 

Låten var ett samarbete med producenterna Daft Punk och blev en stor hit när den släpptes. 

Den låg bland annat nummer två på Billboardlistan i flera veckor innan den klättrade upp på första plats i januari förra året.

Men nu har The Weeknd och Daft Punk hamnat i blåsväder då de anklagas av en låtskrivare för att ha stulit låten.

I stämningsansökan hävdar låtskrivaren Yasmin “Yasminah” Mohamed att “Starboy” är ruskigt lik hennes egna låt “Hooyo” från 2009. 

Hon pekar bland annat på att “Starboys” hook praktiskt taget är en identisk kopia till hooken i “Hooyo”.

Materialet repeterar dessutom varje tvåtakt, under Starboys åttataktsvers, fortsätter Yasminah. 

Här kan du lyssna på den påstådda orginallåten

Yasminah beskriver vidare sig själv som en somalisk-amerikansk poet, sångare och låtskrivare. 

Hon menar att The Weeknd kom i kontakt med låten eftersom att den faller inom den östafrikanska genren – som The Weeknd är kopplad till eftersom han bland annat har rötter i Etiopien.

För att bevisa detta hänvisar Yasminah till ett twitterinlägg som The Weeknd skrev där han pratar om att han saknar “my somalian goons.”

Stämmer sitt eget skivbolag

Låtskrivaren stämmer också sitt eget skivbolag, The Squad. 

Hon menar nämligen att bolaget kom överens med The Weeknd att han skulle få rättigheterna till “Hooyo” – och uteslöt Yasminah från dealen.

Enligt The New York Post har en advokat dock uttalat sig och sagt att The Squad äger låten och att Yasminah inte gör det.

Efter att "Hooyo" spridits över social medier har kommentarerna kring detta exploderat, vilket Yasminah också tar upp i stämningsansökan.

En Youtube-användare skrev bland annat att Starboymelodin är stulen och att The Weeknd borde uppmärksamma och ge beröm till låtskrivaren för orginallåten som släpptes 2009.

Gillar du artisten The Weeknd? Här kan du läsa mer om honom. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att Starboy är stulen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

Många avhopp från Eurovision i Malmö

Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

2 timmar sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

3 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.