Netflix har många bra serier att kolla på. Här är tio som du inte får missa.
Netflix har många guldkorn, de här tio får du absolut inte missa. - Foto: Netflix

Här är 10 serier på Netflix som du måste se i höst

Hösten börjar sakta men säkert att ta sitt grepp om Sverige och vad passar då inte bättre än att sträcktitta på lite serier? Så vilka serier får du absolut inte missa på Netflix i höst? Nyheter24 listar tio serier som kommer göra hösten lite bättre.


Nu när hösten har börjat ta sitt grepp om Sverige så är det även dags att damma av datorn och krypa under täcket för att titta på några riktigt härliga serier. Så om du äger ett Netflix-konto eller kanske kan låna din partners så har du inga ursäkter alls för att inte utnyttja det för riktigt kvalitativa serier.

Så vilka serier får du då inte missa i höst? Nyheter24 listar de 10 serierna med högst betyg på IMDb. De kommer säkerligen få hösten (och kanske vintern) att flyga förbi!

10. The Crown

Serier baserade på verkliga händelser är något som brukar fånga allas intressen. Här är en serie i den kategorin som gör väldigt få besvikna.

“The Crown” följer Elizabeth II:s väg från livet som prinsessa till Storbritanniens högst uppsatta monark.

Ett kostymdrama av högsta klass som fångar tidsandan på ett nästintill perfekt sätt. Gillar man bra berättelser och snygga kläder är det här ett måste!

Betyg på IMDb 8,7

9. Better Call Saul

Här kommer en avknoppning från en av millenniets mest omtalade serier Breaking Bad! Better Call Saul är något så ovanligt som en väldigt högt ansedd spinoff!

I serien får vi följa Saul Goodmans liv och leverne som tvivelaktig(?) advokat. En minst sagt speciell karaktär som står ut från mängden.

Betyg på IMDb: 8,7

8. Peaky Blinders

Under 1900-talets första hälft härjade gangsters runt i stora delar av England. I Peaky Blinders skildras gangsterfamiljen Shelbys framfart i Birmingham under 1919.

En actionfylld serie som kombinerar ett briljant manus med otroliga kläder och miljöer. Underhållande att titta på, på flera sätt

Betyg på IMDb: 8,8

7. Narcos

Likt The Crown är även Narcos baserad på verkliga händelser. Men där slutar nog också likheterna.

I Narcos får vi följa knarkbaronen Pablo Escobars resa från botten till toppen. Med dokumentära inslag från historiska klipp kastas man in i en känsla av man upplever händelserna här och nu.

På tal om spinoffer - när man sett klart allt kan man kolla spinoffen Narcos: Mexico.

Betyg på IMDb: 8,8

6. Black Mirror

I Black Mirror utsätts vi för skrämmande framtidsspaningar. En serie som är lika obehaglig som kittlande.

De dystopiska profetiorna är fristående från varandra vilket gör det till en perfekt serie att bara hoppa in i utan att behöva följa någon story.

Gillar man konceptet kan man även spana in den interaktiva filmen Black Mirror: Bandersnatch - ett effektivt sätt att göra saker ännu kusligare...

Betyg på IMDb: 8,8

5. Vänner

Kanske den mest klassiska serien på listan?

Trots att Vänner har över 25 år på nacken går den fortfarande stark och får ständigt nya fans.

Berättelsen om de sex vännerna i New York som försöker få livet att gå runt är något som alla måste ta del av. Har du inte sett den än är det hög tid

Betyg på IMDb: 8,8

4. Sherlock

BBC brukar vara en kvalitetsmärkning. Det är inte minst serien Sherlock ett bevis på.

Sir Arthur Conan Doyles klassiska berättelse om mästerdetektiven Sherlock Holmes och hans följeslagare Dr. Watson utspelas här i en modern tidsanda. 

Sherlock spelas av Benedict Cumberbatch, Watson av Martin Freeman. Kvalitet rakt igenom.

Betyg på IMDb: 9,1

3. The Last Dance

Senaste tidens stora snackis är utan tvekan The Last Dance.

Sportdokumentären om Michael Jordans tid i Chicago Bulls har dragit till sig uppmärksamheten från både sportnördar och de som är totalt ointresserade av sport.

Vill du få en inblick i livet som en av världens största idrottsmän är det här en serie för dig. Även om du inte tror att du vill se serien så kommer du förmodligen bli fast efter några minuter.

Betyg på IMDb: 9,2

2. Rick and Morty

Det enda tecknade inslaget på listan är Rick and Morty!

Med en bländande kreativitet i både berättandet och det grafiska utförandet är det svårt att inte bli fängslad.

Gillar man humor som ständigt balanserar på gränsen mellan vad som är okej och inte så måste man spana in denna rackare!

Betyg på IMDb: 9,2

1. Breaking Bad

På första plats hittar vi en klassiker som förmodligen inte undgått någon. Historien om läraren som sadlar om och blir methtillverkare. De nio orden borde väl få vem som helst intresserad?

Om du inte sett den borde du definitivt göra det! Om inte för den rena underhållningen så för allmänbildningen. Vi kan nästan garantera att du får igång vilken konversation som helst med lite Breaking Bad-trivia!

Betyg på IMDb: 9,5

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett någon av serierna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".