Netflix har många bra serier att kolla på. Här är tio som du inte får missa.
Netflix har många guldkorn, de här tio får du absolut inte missa. - Foto: Netflix

Här är 10 serier på Netflix som du måste se i höst

Hösten börjar sakta men säkert att ta sitt grepp om Sverige och vad passar då inte bättre än att sträcktitta på lite serier? Så vilka serier får du absolut inte missa på Netflix i höst? Nyheter24 listar tio serier som kommer göra hösten lite bättre.


Nu när hösten har börjat ta sitt grepp om Sverige så är det även dags att damma av datorn och krypa under täcket för att titta på några riktigt härliga serier. Så om du äger ett Netflix-konto eller kanske kan låna din partners så har du inga ursäkter alls för att inte utnyttja det för riktigt kvalitativa serier.

Så vilka serier får du då inte missa i höst? Nyheter24 listar de 10 serierna med högst betyg på IMDb. De kommer säkerligen få hösten (och kanske vintern) att flyga förbi!

10. The Crown

Serier baserade på verkliga händelser är något som brukar fånga allas intressen. Här är en serie i den kategorin som gör väldigt få besvikna.

“The Crown” följer Elizabeth II:s väg från livet som prinsessa till Storbritanniens högst uppsatta monark.

Ett kostymdrama av högsta klass som fångar tidsandan på ett nästintill perfekt sätt. Gillar man bra berättelser och snygga kläder är det här ett måste!

Betyg på IMDb 8,7

9. Better Call Saul

Här kommer en avknoppning från en av millenniets mest omtalade serier Breaking Bad! Better Call Saul är något så ovanligt som en väldigt högt ansedd spinoff!

I serien får vi följa Saul Goodmans liv och leverne som tvivelaktig(?) advokat. En minst sagt speciell karaktär som står ut från mängden.

Betyg på IMDb: 8,7

8. Peaky Blinders

Under 1900-talets första hälft härjade gangsters runt i stora delar av England. I Peaky Blinders skildras gangsterfamiljen Shelbys framfart i Birmingham under 1919.

En actionfylld serie som kombinerar ett briljant manus med otroliga kläder och miljöer. Underhållande att titta på, på flera sätt

Betyg på IMDb: 8,8

7. Narcos

Likt The Crown är även Narcos baserad på verkliga händelser. Men där slutar nog också likheterna.

I Narcos får vi följa knarkbaronen Pablo Escobars resa från botten till toppen. Med dokumentära inslag från historiska klipp kastas man in i en känsla av man upplever händelserna här och nu.

På tal om spinoffer - när man sett klart allt kan man kolla spinoffen Narcos: Mexico.

Betyg på IMDb: 8,8

6. Black Mirror

I Black Mirror utsätts vi för skrämmande framtidsspaningar. En serie som är lika obehaglig som kittlande.

De dystopiska profetiorna är fristående från varandra vilket gör det till en perfekt serie att bara hoppa in i utan att behöva följa någon story.

Gillar man konceptet kan man även spana in den interaktiva filmen Black Mirror: Bandersnatch - ett effektivt sätt att göra saker ännu kusligare...

Betyg på IMDb: 8,8

5. Vänner

Kanske den mest klassiska serien på listan?

Trots att Vänner har över 25 år på nacken går den fortfarande stark och får ständigt nya fans.

Berättelsen om de sex vännerna i New York som försöker få livet att gå runt är något som alla måste ta del av. Har du inte sett den än är det hög tid

Betyg på IMDb: 8,8

4. Sherlock

BBC brukar vara en kvalitetsmärkning. Det är inte minst serien Sherlock ett bevis på.

Sir Arthur Conan Doyles klassiska berättelse om mästerdetektiven Sherlock Holmes och hans följeslagare Dr. Watson utspelas här i en modern tidsanda. 

Sherlock spelas av Benedict Cumberbatch, Watson av Martin Freeman. Kvalitet rakt igenom.

Betyg på IMDb: 9,1

3. The Last Dance

Senaste tidens stora snackis är utan tvekan The Last Dance.

Sportdokumentären om Michael Jordans tid i Chicago Bulls har dragit till sig uppmärksamheten från både sportnördar och de som är totalt ointresserade av sport.

Vill du få en inblick i livet som en av världens största idrottsmän är det här en serie för dig. Även om du inte tror att du vill se serien så kommer du förmodligen bli fast efter några minuter.

Betyg på IMDb: 9,2

2. Rick and Morty

Det enda tecknade inslaget på listan är Rick and Morty!

Med en bländande kreativitet i både berättandet och det grafiska utförandet är det svårt att inte bli fängslad.

Gillar man humor som ständigt balanserar på gränsen mellan vad som är okej och inte så måste man spana in denna rackare!

Betyg på IMDb: 9,2

1. Breaking Bad

På första plats hittar vi en klassiker som förmodligen inte undgått någon. Historien om läraren som sadlar om och blir methtillverkare. De nio orden borde väl få vem som helst intresserad?

Om du inte sett den borde du definitivt göra det! Om inte för den rena underhållningen så för allmänbildningen. Vi kan nästan garantera att du får igång vilken konversation som helst med lite Breaking Bad-trivia!

Betyg på IMDb: 9,5

/
Har du sett någon av serierna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

TV4 svarar på tittarkritiken efter Robinson-finalen: "Vann verkligen Pelle?"

"Vem bor här?" stoppas – då återvänder programmet i SVT

"Vem bor här?", som vanligtvis sänds på söndagar, kommer inte att sändas i helgen och faktum är att programmet inte återvänder förrän nästa år.

The Smile till Way Out West

The Smile är klara för sommarens upplaga av Way Out West. Radioheads "lillasyster", som består av Thom Yorke, Jonny Greenwood och Tom Skinner är även aktuella med nya albumet "Wall of eyes" som släpps i januari.

Nyhetsmorgon-profilernas ursäkt till tittarna i livesändning: "Vi måste be om ursäkt"

Under fredagens sändning av Nyhetsmorgon bjöds på en rejäl skrattfest vilket fick Steffo att inte kunna hålla tårarna tillbaka. Efter incidenten kände sig Nyhetsmorgon-profilerna sig nödgade att be tittarna om ursäkt.

"Baldur's gate 3" blev årets spel

2 timmar sedan
"Baldur's gate 3" blev den stora vinnaren vid spelgalan Game Awards i Los Angeles. Det hyllade fantasyrollspelet korades bland annat till årets spel. Några svenska priser blev det däremot inte den här gången.

"Reacher"-skaparen pensioneras – men inte serien

idag 06:06
Med fler än 200 miljoner sålda böcker är Lee Child en av världens mest säljande författare. Men nu har han gått i pension. Böckerna om Jack Reacher kommer i fortsättningen att skrivas av Childs bror Andrew.