Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gästerna på Meghan Markles bröllop tvingades ha bindor sig

- 11/10/2018, 10:54 -

Den 19 maj gifte sig Meghan Markle och prins Harry. Över 600 gäster var inbjudna till bröllopet – kända ansikten som George Clooney, Victoria Beckham och Tom Hardy var på plats. Nu avslöjas det att gästerna tvingades bära bindor på den stora dagen.

Det var årets, om inte århundradets hetaste inbjudan. Den 19 maj 2018 gifte sig Meghan Markle, 37, med prins Harry, 34, i St Georges kapell på Windsor Castle, som ligger 32 kilometer från centrala London.

Cirka 600 gäster var inbjudna för att ta del av den historiska händelsen, och det var många kända ansikten på plats den soliga dagen. 

Förutom många kända kungligheter så var var filmstjärnan George Clooney, hans hustru juristen Amal Clooney, skådespelaren Tom Hardy, artisten James Blunt, legendaren Elton John och det brittiska superparet David och Victoria Beckham några av de som var på plats i kyrkan.

Fick inte gå på toaletten – på flera timmar

Den vackra ceremonin livesändes över hela världen, och det var ingen snabb vigsel direkt. Något som kom att ställa vissa krav på gästerna.

Amal och George Clooney.
Amal och George Clooney på Meghan Markle och prins Harrys bröllop. Här gällde det att hålla sig! Bildkälla: Stella Pictures

Nu avslöjas det nämligen en något oväntad detalj om bröllopet – skådespelerskan Diane Morgan, 43, berättar att gästerna tvingades bära bindor eller blöjor på bröllopsdagen. 

Anledningen är att det ur en säkerhetsaspekt skulle vara helt ohållbart om alla gästerna i kyrkan skulle behöva springa på toaletten hela tiden.

Så det var inte så smart att halsa en liter vatten eller äta kryddstark mat om man skulle närvara på vigseln. Att göra både nummer ett eller nummer två var alltså bara att glömma under de många timmarna.

Både kvinnor och män fick ha binda i kyrkan

Enligt Morgan så var riktlinjerna om bindorna klara redan på inbjudan – och det gällde även för män, skriver The Sun.

Det var i Ricky Gervais radioshow på kanalen Sirius XM som Diane avslöjade nyheten. I studion hade Diane även sällskap av David Baddiel, 54.

– Det var inte direkt som en blöja, mer som en större binda. Du ska sitta där i fyra timmar, och när de bjöd in en så föreslog de att man ska bära en binda, säger Diane.

David och Victoria Beckham
David och Victoria Beckham fick se till att gå på toaletten innan bröllopet. För sedan var det bara att knipa ihop – i flera timmar. Bildkälla: Stella Pictures.

Diane fick sedan frågan om hon trodde att George Clooney även han bar binda.

– Ja, jag säger att alla där hade bindor på sig, svarar Diane.

Gästerna på bröllopet fick vänta i kapellet i mer än en timme innan vigseln inleddes, och det är ännu inte säkert om någon fick använda toaletten därinne, skriver The Sun.

Tom Hardy och Charlotte Riley
Tom Hardy och Charlotte Riley. Hardy är en riktig hårding – och vi får hoppas att han just den här dagen var hård i magen om vi säger så. Bildkälla: Stella Pictures.

Vill du läsa mer om Meghan Markle? 

Livet som nygift för Meghan Markle är långt ifrån en dans på rosor. Här kan du läsa mer om att Meghan har blivit utfryst på grund av sina politiska åsikter.

Meghan Markle är faktiskt rik som ett troll – visste du att hon är god för riktigt många miljoner?

Meghan har snabbt blivit en stilikon – här kan du se hennes dyra – och fantastiska outfits.

Hade du haft binda på bröllopet?