Plura och Carla Johnsson
Plura Johnsson gästar programmet Klassfesten. - Foto: plurajohnsson/Instagram

Plura om sorgen efter systerns död: "Har aldrig kunnat ta in det"

I fredagens program av Klassfesten gästar Plura Johnsson. Där delar han med sig av både knasigheter och sorgliga minnen. Han öppnar sig också och berättar om sorgen efter systern Eva Johnssons bortgång.


Plura Johnsson växte upp i Norrköping med sin mamma Magda, pappan Bror, lillebrodern Carla och hans äldre syster Eva. 

I fredagens program Klassfesten berättar Plura om sin systers tragiska bortgång. Eva omkom i en bilolycka 1966, endast 20 år gammal. Plura var då 15 år och kommer inte ihåg så mycket av henne. 

– Vid den åldern förstod man inte riktigt vad som hänt och kunde heller inte ta in det. Jag har nog aldrig kunnat ta in det. 

En sådan tragedi är såklart jobbigt för en familj. Plura berättar i programmet att de inte pratade så mycket om vad som hade hänt, utan sopade det mer under mattan och förträngde det. 

Han berättar att han har funderat i sitt vuxna liv hur systerns bortgång har påverkat honom, hur han blev som person och hur deras bror blev.

– Jag kan tänka mig att det hade varit bra att ha en äldre syrra i livet. Som kunde leda en i livet och säga ajabaja till vissa saker så att man kanske skärpte till sig. 

Plura Johnsson 1976. Bildkälla: plurajohnsson/Instagram

I början av 70-talet flyttade Plura upp till Stockholm och där är han än bosatt. Han är en känd svensk musiker, är med i musikgruppen Eldkvarn men skriver också egen musik. 

Plura har ett stort matintresse och 2008 kom hans första kokbok ut. 2010 ledde han tillsammans med Mauro Scocco programmet Mauro & Pluras kök på TV8. Det följdes senare upp med Pluras kök på TV3.

Plura med sin bror Carla. Bildkälla: plurajohnsson/Instagram

Vill du veta vilka fler som kommer att vara med i programmet klassfesten? Här kan du läsa om alla gästerna.

En gäst som tidigare var med i programmet var Bianca Ingrosso. Där berättade hon om sina galna hemmafester som pågick. Det kunde vara över 20 personer som kom till festen, och ja det gick riktigt vilt till.

Klassfesten sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

1 timme sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

2 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".