Torsdag 18 Aug
Stockholm

Plura om sorgen efter systerns död: "Har aldrig kunnat ta in det"

Plura och Carla Johnsson
Plura Johnsson gästar programmet Klassfesten. Foto: plurajohnsson/Instagram

I fredagens program av Klassfesten gästar Plura Johnsson. Där delar han med sig av både knasigheter och sorgliga minnen. Han öppnar sig också och berättar om sorgen efter systern Eva Johnssons bortgång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Plura Johnsson växte upp i Norrköping med sin mamma Magda, pappan Bror, lillebrodern Carla och hans äldre syster Eva. 

I fredagens program Klassfesten berättar Plura om sin systers tragiska bortgång. Eva omkom i en bilolycka 1966, endast 20 år gammal. Plura var då 15 år och kommer inte ihåg så mycket av henne. 

– Vid den åldern förstod man inte riktigt vad som hänt och kunde heller inte ta in det. Jag har nog aldrig kunnat ta in det. 

En sådan tragedi är såklart jobbigt för en familj. Plura berättar i programmet att de inte pratade så mycket om vad som hade hänt, utan sopade det mer under mattan och förträngde det. 

Han berättar att han har funderat i sitt vuxna liv hur systerns bortgång har påverkat honom, hur han blev som person och hur deras bror blev.

– Jag kan tänka mig att det hade varit bra att ha en äldre syrra i livet. Som kunde leda en i livet och säga ajabaja till vissa saker så att man kanske skärpte till sig. 

Plura Johnsson 1976. Bildkälla: plurajohnsson/Instagram

I början av 70-talet flyttade Plura upp till Stockholm och där är han än bosatt. Han är en känd svensk musiker, är med i musikgruppen Eldkvarn men skriver också egen musik. 

Plura har ett stort matintresse och 2008 kom hans första kokbok ut. 2010 ledde han tillsammans med Mauro Scocco programmet Mauro & Pluras kök på TV8. Det följdes senare upp med Pluras kök på TV3.

Plura med sin bror Carla. Bildkälla: plurajohnsson/Instagram

Vill du veta vilka fler som kommer att vara med i programmet klassfesten? Här kan du läsa om alla gästerna.

En gäst som tidigare var med i programmet var Bianca Ingrosso. Där berättade hon om sina galna hemmafester som pågick. Det kunde vara över 20 personer som kom till festen, och ja det gick riktigt vilt till.

Klassfesten sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.