Onsdag 20 Okt
Stockholm

Det här visste du inte om Marika Carlsson

Marika Carlsson
Marika Carlsson kom ut som 40-åring. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Idag avslöjades det att Marika Carlsson med stor sannolikhet blir programledare för Melodifestivalen 2019. Men visste du det här om henne?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Komikern och programledaren Marika Carlsson har vunnit årets kvinnliga komiker två gånger. Idag bor hon i en villa i Vällingby tillsammans med sin sambo och sitt bonusbarn. Men vem är egentligen Marika? Här är fem saker du antagligen inte kände till om henne. 

Född i Etiopien 

Marika Carlsson är född den 19 mars 1973 i Etiopien, dock råder det osäkerhet kring det exakt datumet eftersom hon blev övergiven som liten. 

Var död

När Marika föddes rådde det svältkatastrof i landet och hennes biologiska föräldrar övergav henne i ett dike när hon var enbart tio månader. 

En svensk beredskapsarbetare hittade henne när hon låg nästintill livlös i diket. Arbetaren tog henne till ett närliggande sjukhus och Marika fick vård. När hon var två år gammal så adopterades hon till en familj i Lund.

Kom ut som 40-åring

Marika växte upp inom en pingstförsamling i Lund men börjar i slutet av tonåren att tvivla på att gud existerade. I samma veva började hon även att inse att hon drogs mer till tjejer än killar. 

Men det tog ett tag innan hon kom ut som lesbiskt. I en intervju med Topphälsa 2018 berättade Marika att hon inte kom ut förrän hon var 40 år gammal.

Slutade dricka alkohol

Under en period på tre år slutade Marika att dricka alkohol och fokuserade istället på cykling. 

– Under tre år drack jag inte ens alkohol. Och började cykla på allvar. Investerade i en riktig racer och tog långturer på landet. Köpte till slut även en till min kära sambo. Som för övrigt på sistone har börjat plocka fram hantlarna till mig också, berättar Marika Carlsson i en intervju för Topphälsa.

Programledare för Melodifestivalen

Marika är aktuell som programledare för Melodifestivalen 2019. Men hon kommer inte att genomföra uppdraget ensam, istället finns det ännu inte bekräftade uppgifter om att hon ska göra det tillsammans med ytterligare 2-3 personer.

Källa: Topphälsa

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Marika Carlsson blir programledare för Melodifestivalen 2019. Här kan du läsa mer om denna roliga nyhet här!

Lärde du dig något nytt om Marika?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela