Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Influencern är avslöjad – resebilderna är fejk

- 20/10/2018, 20:50 -

I dagarna har det avslöjats att influencern Johanna E Olsson, med nästan en halv miljon följare på Instagram, har photoshoppat flera resebilder. Själv tycker hon att det är löjligt att folk blir "som galna".

Att våra kära influencers reser en hel del är det nog få som missat. Men i dagarna har något avslöjats som kanske får oss att minska lite på avundsjukan.

Johanna Olsson är en influencer med nästan en halv miljon följare på sitt Instagram-konto. Hon reser och äter god mat för jämnan och man kan inte annat än att vara avundsjuk på det härliga livet hon verkar leva.

Platser photoshoppas

Vi har tidigare hört om några kändisar som retuscherar sina ansikten. Men i dagarna har det framkommit att det inte bara är ansikten som retuscheras hos våra influencers. Nej, platserna där de befinner sig, kan även dem retuscheras. 

Johanna E Olsson är en av de influencers som har photoshoppat sina bilder som hon sedan delat, rapporterar Expressen. Hon har gjort det ett flertal gånger, men själv tycker hon inte att det är en stor grej.

– Jag tycker att det här är lite löjligt, folk blir som galna av detta, säger Johanna i sin Instastory. 

Kunna göra bra samarbeten

Hon vill bara ha fina bilder av anledningen att kunna göra bra samarbeten med olika företag. 

Men det är stor kritik som Johanna möts av, att hennes bilder inte anses vara äkta. Hennes försvar är att en resa hon gjorde till Paris bestod av regnigt väder och ofantligt mycket att göra. 

Det ledde till att det inte fanns tid för att ta schyssta bilder, som också blev anledningen att hon photoshoppade in sig själv i en annan bakgrund. 

Ingen märkte hennes photoshoppning förrän under onsdagen då hon klippt in sig själv på en bro. 

Johanna Olsson har photoshoppat in sig själv på en bro i Paris.
Det var när Johanna Olsson klippte in sig själv stående på en bro i Paris som fansen reagera. Bildkälla: Faksimil Instagram

– Speciellt i Sverige har det här blivit helt galet. Olika magasin vill tala med mig och folk vill flyga in mig så att jag kan tala i tv om mitt ”fejk-resande”, säger Johanna i sin Instastory, rapporterar Expressen.

Men hon berättar även att det faktiskt endast var tre bilder under Paris-resan som var photoshoppade. Hon tycker inte om att göra så egentligen, men det blev som det blev.

Johanna Olsson vill inte ta bort bilderna som har fått mycket kritik. Anledningen är att det är samarbeten med modeföretag och då kan hon helt enkelt inte att bort dem. 

Gav bort pastan till hemlös

Men det är inte bara platserna som är fejk på kontot. Det finns nämligen en bild då Johanna precis ska ta en tugga av en mumsig pasta. I hennes bildtext skriver hon att hon sen inte åt pastan för att hon är glutenintolerant. Så istället för att äta pastan gav hon den till en person som ska ha varit hemlös.

– Jag hade kunnat låtsas som att jag åt den, men jag tyckte det var roligt så jag skrev det i beskrivningen. Uppenbarligen var inte det coolt, avslutar hon i sin Instastory.

Johanna Olsson ska precis ta en tugga pasta.
Johanna Olsson låtsas att hon ska äta en pasta trots att hon är glutenintolerant. Bildkälla: Faksimil Instagram

Nyheter24 har tidigare skrivit om chocken när det kom fram att Alexandra Kissie Nilsson retuscherade sina bilder. Det kan du läsa mer om här.

Brukar du retuschera dina bilder?