Miriam Bryant. Miriam Bryant vid spårvagn.
Nyheter24 listar saker som du förmodligen inte visste om Miriam Bryant. - Foto: Miriam Bryant / @miriambryant Instagram

Det här visste du förmodligen inte om Miriam Bryant

Miriam Bryant är en av Sveriges mest folkkära musiker. Med låtar som Black Car har hon slagit igenom stort och charmat en miljonpublik. Här är tre saker du förmodligen inte visste om henne!


Miriam Bryant är en svensk sångerska och låtskrivare. Hon föddes 8 mars 1991 och växte upp i Göteborg med sin pappa från England och mamma från Finland samt tre syskon. 

Bryant har släppt dunderlåtar så som "Black Car" och tolkningen av "Ett sista glas" och på så sätt sjungit sin väg in i flera människors hjärtan under sin karriär. Men vem är personen Miriam Bryant? Nyheter24 har listat tre saker du förmodligen inte visste om henne.

Hade plats ett, två och tre på svensktoppen

Miriam Bryant har gjort något som INGEN annan artist tidigare gjort. Nämligen DOMINERAT svensktoppen genom att inte bara ha förstaplatsen på listan utan även andraplatsen och tredjeplatsen under samma period.

En av de tre låtarna som var med på listan var hennes tolkning låten "Ett sista glas" av Sven-Bertil Taube. En låt som verkligen har betytt mycket för henne.

– Jag ville verkligen tolka den! Jag tyckte att den lät som filmmusik och jag blev väldigt glad när jag fick göra den. Framgångarna med ”Ett sista glas” har betytt mycket för mig inte minst för att publiken också upptäckte min egen musik, säger Miriam i en intervju med SR.

Wow.

Miriam Bryant har fått en spårvagn uppkallad efter sig

Den största äran du kan få som göteborgare är nog att få en spårvagn uppkallad efter sig. Miriam Bryant är en av de få som fått det och när det väl hände så postade hon ett inlägg på Instagram där hon beskrev sin lycka över det hela.

Miriam Bryant tillsammans med "hennes" spårvagn. Bildkälla: Miriam Bryant / @miriambryant Instagram

"DADDY I HAVE MY OWN TRAM!!!! e jag Göteborgsprofil på riktigt nu? får jag hybris?? i storyn kan ni se NÄR JAG FAN KÖR DEN till kungsportsplatsen. förlåt att jag inte sagt något till er som kanske hade velat komma på ceremonin.... inte ens pappa visste om deeeeee alltid e d något !! #nobasicrides", skrev hon på sin Instagram.

Koncentrationssvårigheterna

Som många andra människor så lider Miriam Bryant av koncentrationssvårigheter. Hon beskriver att hon har svårt att strukturera sitt liv i en intervju med Faktum.

– Du vet, ibland om jag har mycket att göra så kan jag bara bli sittande på en stol och stirra rakt ut i luften i säkert 20 minuter. Jag har jättesvårt för att strukturera mitt liv och det är väl därför jag inte känner mig riktigt vuxen, säger Miriam Bryant till Faktum, skriver Göteborgsposten.

I intervjun så berättar Bryant att hon även tagit hjälp av läkare för att utreda sina svårigheter.

Det var i Så mycket bättre som Miriam Bryant framförde hennes version av låten Ett sista glas. Sugen på att se klippet? Det hittar du nämligen här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du lyssna på Miriam Bryant?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.