Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frej Larsson frias från hot mot tjänsteman

Nöje | 29/10/2018 12:48

Tidigare i år åtalades Frej Larsson för hot mot tjänsteman efter han misstänkts för att ha hotat en polis. Nu frias Far & Son-artisten från åtalen.

I januari skapade en av Frej Larssons spelningar rubriker. Under spelningen på Södra Teatern i Stockholm, där han framträdde som del av gruppen Far & Son, utförde polisen en razzia och grep ett tjugotal personer mellan 18-25 år, enligt Stockholm Direkt.

Efter razzian gick polisen ut med att det bland annat beslagtagits kokain, amfetamin, ketamin, cannabis och hasch från personer i publiken. En av poliserna tillhörande Södermalmspolisens narkotikagrupp förklarade också för Stockholm Direkt att det "snortades kokain" och "röktes cannabis" öppet under spelningen. 

Hot mot tjänsteman 

Frej Larsson
Frej Larsson. Foto: Izabelle Nordfjell / TT 

Några veckor efter händelsen släppte Frej Larsson låten "Då ska hon skjutas" och lade även upp ett Instagram–inlägg med #dåskahonskjutas och #snuthat. Och det dröjde inte länge innan ett åtal för hot mot tjänsteman väcktes mot Larsson – anklagelser som artisten själv menade var missriktade. 

Enligt Frej Larsson var låtraden "Då ska hon skjutas" en referens till födelsedagssången "Ja må hon leva".  Han menade även att ett flertal personer hade tillgång till hans Instagramkonto och att han själv inte var den som lagt upp inlägget i fråga, skriver Aftonbladet.

Frias från åtal 

Idag meddelar Stockholms tingsrätt att åtalen mot artisten har lagts ner. Anledningen ska vara att det inte går att bevisa att det var Larsson som lade upp Instagram-inlägget. 

- I åtalet påstods att det var artisten själv som lagt upp inlägget på Instagram och tingsrätten ansåg att det inte fanns tillräcklig bevisning för det påståendet. Han frias därför på den punkten. Tingsrätten har därmed inte haft anledning att pröva om Instagram-inlägget i sig kan anses utgöra ett hot om våld, skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande

Vad gäller låten så menar tingsrätten att det inte har bevisats att artisten hade uppsåt till ett allvarligt menat hot om våld. Därför frias Larsson även på den punkten. 

Något som Larssons advokat Viktor Banke ser som en självklarhet.

– Det är givetvis en helt korrekt bedömning av tingsrätten, säger Frej Larssons advokat Viktor Banke till Aftonbladet.

Tidigare i år släppte även Frej Larsson en låt där han sjöng om Martin Timell. Låten rörde upp starka känslor. Läs mer om det här

Har du hört någon av Frej Larssons låtar?