Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frej Larsson släpper disslåt om Martin Timell: "Våldtäktsman"

Nöje | 11/01/2018 15:52

Frej Larsson gör succé med disslåten om Martin Timell som klättrar på Spotifys virala lista. I låten rappar Frej om skandalerna som kantat Martin Timell de senaste månaderna.

Artisten Frej Larsson, 34, är högaktuell i veckan. Som Nyheter24 skrev tidigare idag så har en rättegång inletts efter att Frej och Simon Gärdenfors, 39, åtalats. 

Detta efter att Frej och Simon, som utgör rapduon Far & Son, byggde en gaybar på den ryska presidenten Vladimir Putins strandtomt.

Frej vägrade som bekant att dyka upp på sin egen rättegång. Endast Simon Gärdenfors var på plats i rätten, och han försvarade sig själv. 

Och det blev minst sagt en framgång – under torsdagen stod det klart att både Larsson och Gärdenfors frias. De slapp alltså både böter och fängelse som även det finns med i straffskalan.

Debaclet med det svenska rättsväsendet är långt ifrån det enda som händer kring de färgstarka profilerna. Frej är nämligen även högaktuell med låten "Martin Timell" som klättrar på Spotifys virala lista.

Frej Larsson är aktuell med en disslåt mot Martin Timell.
Frej Larsson är aktuell med en disslåt mot Martin Timell. Bildkälla: Izabelle Nordfjell/TT

Ingen kan ha missat skandalerna kring TV4-profilen Martin Timell, 60. 

I oktober 2017 skrev Timells tidigare "Äntligen hemma"-kollega Lulu Carter, 56, att Timell var Sveriges svar på den grisiga Hollywoodproducenten Harvey Weinstein.

Därefter vittnade flera tidigare kollegor till Timell om sexism, rasism och mobbning.

TV4 bröt allt samarbete med den då folkkära profilen, och kort därefter polisanmäldes Timell för en våldtäkt som ska ha ägt rum i en badtunna på en jobbfest år 2008.

Både Lulu Carter och den våldtäkten som Timell är polisanmäld för omnämns i Frej Larssons låt "Martin Timell".

Martin Timell.
Martin Timell. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild

I låten rappar Frej bland annat om Timell i badtunnan: 

"Man kände i luften det vankades fest
Han visa en tunna med vatten i den
Satt där och drog sina fattiga skämt" 

Låten avslutas med en hint till Maskinens hit "Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)" från år 2009.

"För mademosielle jag är Martin Timell
Ganska fin och omtänksam
Men sansad stil, en våldtäktsman". 

Frej vill nu ta det hela ett steg längre. På sin Instagram skriver han att han vill "renovera TV4", det vill säga att få bort personer som betett sig illa från kanalen. 

"Nu när vi ska snurra flaskan igen mot nästa mål så är det viktigt att vi tar det lömskaste svinet först. Martin var en bra poster boy men dörren var redan insparkad. Många har nämnt Alexander Bard, han är inte tillräckligt lömsk. För lätt att läsa, lite för korkad", skriver Frej. 

Alexander Bard.
Alexander Bard. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.