Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är första smygtitten på årets julkalender "Storm på lugna gatan"

Nöje | 01/11/2018 09:33

Julkalendern 2018 heter "Storm på lugna gatan" och är en spännande komedi för hela familjen. I rollerna ser vi bland annat ​Lena Philipsson, Cecilia Forss och Johan Rheborg.

Idag, den 1 november, är det exakt en månad kvar till julmånaden är här med allt det innebär. Adventsljusstakar i fönstren, julklappsshopping och bäst av allt: premiären av årets julkalender. 

Årets julkalender i SVT heter Storm på lugna gatan och beskrivs som ett äventyr fyllt av spänning, julmys och skratt för hela familjen. 

Henrik Johansson, Adrian Macéus, Maja Söderström och Cecilia Forss.
Årets julkalender är en familjekomedi. Bildkälla: Johan Paulin /SVT

I rollerna ser vi flera välkända ansikten, bland annat: Lena Philipsson, Cecilia Forss, Johan Rheborg, Shima Niavarani, Sofia Ledarp och Ulla Skoog.

– Jag har velat göra en julkalender som är spännande, rolig och lite romantisk. Med allt som hör julen till - snö, tomtar, pepparkakor, julgranar och lussebullar. Storm på Lugna gatan handlar om gemenskap och vikten av att samarbete även om vi är olika, säger regissören Emma Bucht.

Johan Rheborg
Johan Rheborg har en av rollerna i årets julkalender. Bildkälla: Johan Paulin /SVT

Vi får i årets julkalender följa familjen Storm som ska delta i en tävling, den årliga julkampen. Familjen har flyttat från storstaden till en liten, lugn småstad med namnet Järnkroken.

Men allt är inte frid och fröjd i Järnkroken – en julsabotör hotar att förstöra julkampen!

Nu har SVT släppt den första smygtitten från årets julkalender, och du kan se den i klippet ovan. 

Olof Wretling, Lena Philipsson och Edvin Ryding.
Fler välkända ansikten i årets julkalender. Bildkälla: Johan Paulin /SVT

–  Julkalendern är en nästan lika självklar tradition som julskinka, det är något väldigt nostalgiskt och mysigt att titta tillsammans hela familjen. Vi jobbar hårt på att ta fram historier, skapa världar och hitta ett tilltal som kan möta hela familjens behov. Med ”Storm på Lugna gatan” tycker jag vi har lyckats hitta en humor och karaktärer som engagerar och som både barn och vuxna kan identifiera sig med. Det kommer bli 100 procent julmys, säger Johanna Gårdare, programchef Barnkanalen.

Julkalendern har premiär 1 december 08:45 i SVT1.  

Brukar du titta på julkalendern?