Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Albin Lee Meldau: Jag sökte till "Idol" – men fick nobben

Nöje | 03/11/2018 20:24

Det är i kvällens "Så mycket bättre" i TV4 som Albin Lee Meldau berättar att han sökte till "Idol" – men fick nobben. – Det fick dom ju äta upp sen, säger Albin.

Det är Linnea Henrikssons dag i "Så mycket bättre" och under lunchen pratar artisterna om när Linnea inledde sin karriär. 

Linnea och hennes band Prylf hade precis släppt sitt album när Linnea år 2010 sökte till "Idol". I "Idol" hamnade Linnea på fjärde plats, och sedan dess har hennes karriär tagit rejäl fart. 

Hon har släppt tre studioalbum och många har nog hört hennes hits som "Lyckligare nu" och "Säga mig".

Idol-juryn
Idol-juryn imponerades av Linnea Henriksson. Bildkälla: TV4

I "Så mycket bättre" berättar Linnea att hon var lite orolig över hur folk skulle reagera på att hon var med i "Idol".

– Jag kommer bli så jävla knivhuggen av jazzvärlden nu för att jag säljer mig, säger Linnea i "Så mycket bättre".

I programmet visas dessutom en snutt från Linneas audition där hon framför en trudelutt för Andreas Carlsson, Laila Bagge och Anders Bagge som då satt i juryn.

Linnea fick då en biljett till Stockholm till Idol, och resten är som vi säger – historia. Under lunchen flikar Albin Lee Meldau in – och han sitter och ruvar på ett riktigt avslöjande.

Albin Lee Meldau
Albin Lee Meldau sökte till "Idol" – men fick nobben. Bildkälla: TV4

– Jag sökte också till "Idol". Jag var kanske 19 år. Jag fick höra att jag hade ett dåligt engelskt uttal och att jag såg ut som en musiklärare, berättar Albin.

Albin är dessutom halvbritt, och under sin karriär har han bara sjungit på engelska. Hans genombrott "Lou Lou" har över 19 miljoner streams på Spotify, och ingen av hans fans har sedan dess klagat på hans uttal.

– Det var roligt med Laila Bagge när vi träffades sen, säger Albin i programmet och tillägger:

– Det fick dom ju äta upp!

– Anledningen var att jag var pank liksom, det var bara det, jag jobbade på McDonalds, berättar Albin i "Så mycket bättre".

Här kan du läsa mer om Albin Lee Meldau: "Tog droger, stal och åkte fast".