Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Charlotte Perrelli om bråket med Bert Karlsson: Höll på att dö

Nöje | 10/11/2018 21:31

Det är i lördagens avsnitt av "Så mycket bättre" i TV4 som Charlotte Perrelli berättar om bråket med Bert Karlsson – och om hur konflikten kostade henne miljontals kronor.

Det är i kvällens "Så mycket bättre" som Charlotte Perrelli berättar om bråket med Bert Karlsson som prydde alla svenska löpsedlar i slutet av 1990-talet. Linnea Henriksson frågar Charlotte om den tiden då hon valde att gå solo efter karriären i Wizex.

– Jag jobbade ju med Bert. Han är ju speciell. Bert blev sur och arg och tyckte inte att jag skulle göra en egen solokarriär för han ville ju tjäna pengar på Wizex, berättar Charlotte.

Hon berättar även om Berts mörka sidor.

– När han blir arg så gör han ju allt för att jävlas. Och han gjorde det. Det var löpsedlar där det stod "Uppdrag: Jag ska knäcka Charlotte Nilsson. Det var hans mission, berättar Charlotte.

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli berättar nu om bråket med Bert Karlsson. Bildkälla: TV4

Samtidigt som hon släppte sitt soloalbum så kontrade Bert och släppte albumet "Charlotte Nilsson – med vänner". Charlotte berättar att folk trodde att det var hennes soloalbum, vilket det då inte var.

– Såna grejer hände, var och varannan dag dök det upp något nytt, berättar Charlotte.

Bert stämde sedan Charlotte och konflikten var ett faktum.

– Det var en extremt jobbig period för mig. Som 24 år som jag var då, så höll jag ju på att dö fullkomligt. Jag kände mig väldigt liten, berättar Charlotte.

Charlotte Nilsson
Det blev många rubriker om Charlotte Nilsson under den här perioden. Bildkälla: Expressen/TV4

En av anledningarna till att Bert stämde Charlotte var att hon hade gett ut en låt i en helt ny tappning, något hon inte fick. Även Wizex stämde Charlotte för kontraktsbrott. Charlotte sjukskrev sig eftersom hon tillslut inte pallade fortsätta.

Det hela slutade med en förlikning.

– Det var en utdragen process som kostade mig flera miljoner, så jag fick ju gå ut och jobba som en gnu. Det var bara att gå ut och jobba och tjäna in det. Det var slitigt faktiskt, säger Charlotte.

Charlotte Nilsson och Bert Karlsson
Charlotte Nilsson och Bert Karlsson 1999. Bildkälla: Tony Sica/TT Bild

Rapstjärnan Stor ger sig då in med sin syn på saken.

– Han verkar riktigt hal och slemmig den här Bert Karlsson, säger Stor.

Charlotte poängterar att hon och Bert nu har strukit ett streck över det som hände då och att hon nu har lagt det bakom sig.

– Jag har valt att släppa det och titta framåt, avslutar hon.

Bert Karlsson uppmärksammades även nyligen när han sa att Sverigedemokraterna behandlas lika illa som judarna gjorde i nazi-Tyskland.